Skip to main content
07 April 2024

Statsministeren besøkte landsmøtet til Norsk studentorganisasjon

Statsministeren besøkte landsmøtet til Norsk studentorganisasjon
Statsminister Jonas Gahr Støre stopper for å spise en softis med NSOs leder Oline Sæther på vei inn til landsmøtesalen

Noen løfter om videre økt studiestøtte var ikke med i statsministerens følge til Tønsberg, da han besøkte NSOs landsmøte fredag. Derimot var Jonas Gahr Støre krystallklar på at regjeringens mål om å bygge 3000 studentboliger årlig, står fast og er noe regjeringen er opptatt av å kunne gjennomføre.

– Det er å få bygget disse boligene og finne tomter til det, reguleringer til det, og at samskipnadene gjør det. Det er et samspill som vi skal jobbe for, men det er målet vårt. Vi har det i programmet, og i den grad mulighetene er der både på økonomi og regulering, så skal vi nå det målet, sa statsminister Jonas Gahr Støre til NSOs landsmøte.

Selv om det ikke kom noen lovnader om en ny 10% økning av studiestøtten eller G-tilknytning, var statsministeren tydelig på at studiestøtten ikke er tilstrekkelig og at han vil jobbe for å bedre den.

– Jeg ønsker å jobbe for en trygg studentøkonomi, som gjør det mulig at studentene kan prioritere tid til studier som hovedaktivitet, og ikke må leve av arbeid på utsiden som gjør studiene slitsomme, dagene vanskelige, og det er vanskeligere å gjennomføre dem på normert tid, fortsatte statsministeren.

Han var også tydelig på at han ikke er en mann for småjusteringer, og at den betydelige økningen i forsvarsbevilgninger fremover, ikke skal tas fra studentene.

NSOs leder mener statsministerens ord gir norske studenter grunnlag til å være positive i forkant av høstens budsjettfremlegg:

– Statsministerens taler gir oss norske studenter grunn til å ha store forventninger til regjeringens budsjettforslag for neste år, konkluderer Oline Sæther leder av NSO.

I løpet av timen statsministeren viet til landsmøtet, var Støre innom flere tema, som opptakssystemet, studentfrivilligheten, studieavgift for internasjonale studenter, KI og petroleumsforskning. Han fikk også tid til en softis med NSOs leder.

Hele statsministerens innlegg, samt spørsmåls-runden, kan du se her: