Du er her: Student.no > Stian Skarheim Magelssen

Stian Skarheim Magelssen

Arbeidsutvalget – Internasjonalt ansvarlig

Studiested: NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

E-post: stian.s.magelssen@gmail.com
Telefon: 99416681

Motivasjon for å stille til dette vervet

Heisann, kjære landsmøte!

Mitt navn er Stian Skarheim Magelssen, en 25 år gammel gladlaks fra Oppegård. Til vanlig studerer jeg International Environmental and Development Studies ved NMBU, et studium som har gitt meg et nært innblikk i hvordan verden blir tettere og tettere knyttet sammen. Kunnskap stopper ikke ved landegrensene, studenters stemme skal ikke bare klinge gjennom forelesningssalen på campus og fremtidens akademia vil ikke finne sted stykkevis og delt mellom enkeltland. Internasjonalisering er viktig, og vil bli viktigere. Min motivasjon for å stille som internasjonalt ansvarlig i NSO ligger i nettopp dette – samarbeid og fremdrift. Jeg er trygg på at jeg vil gjøre en god jobb for alle dere i organisasjonen, og utdyper hvorfor i tre punkter.

  • I 2017 dro 15,5 prosent av landets studenter på utveksling – et tall både vi som studentenes interesseorganisasjon og regjeringen ønsker at skal bli høyere. Tidligere har jeg tatt til orde for at vi må presse utdanningsinstitusjonene til å legge til rette for gode avtaler, gi veiledning og minske papirarbeidet i forbindelse med å få studenter ut i verden . I tillegg har jeg jobbet som internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og kjenner av den grunn godt til arbeidet og utfordringene knyttet til studenter og internasjonalisering. Eksempelvis har jeg jobbet tett med å få gjennom et prøveprosjekt for opt.out-utveksling. Personlig er jeg imidlertid aller mest fornøyd med å få kuttet UiBs mål om klimanøytralitet med 20 år, fra 2050 til 2030. Min erfaring, min stå-på-vilje og mitt engasjement for studenter og internasjonale spørsmål, mener jeg vil være godt å ha i et arbeidsutvalg hos NSO.
  • Videre har jeg også argumentert for at den beste medisinen mot krig, motsetninger og fordommer, er å reise ut i verden . Som mange andre, ønsker jeg å redde verden. Jeg er imidlertid ikke naiv og forventer ingen Nobels fredspris med det første – men et sted må man begynne; Jeg vil begynne her. Og jeg vil begynne med å være med på å få opprettet Global Student Voice, en stemme som kan få NSO ut i verden og som også kanskje kan bidra til at vi kan få en stemme i FN. Det er studentene som skal redde kloden, det er vår fremtid det gjelder, og da behøver vi representasjon for unge – også i internasjonale fora. Det har jeg troen på at vi vil få til.
  • Internasjonalisering er en del av alt vi gjør. Som medlem i Prinsipprogramkomiteen har jeg innarbeidet dette som en helt sentral del av prinsipprogrammet. Nå ønsker jeg å gjennomføre dette i praksis. Jeg mener forslaget til prinsipprogram som vi har arbeidet frem legger godt til rette for at internasjonalt ansvarlig kan være med på å prege fremtidens akademia i både Norge og verden. Dette er et arbeid jeg er veldig engasjert i å få bidra til, aller helst som internasjonalt ansvarlig for dere.

Om du fortsatt sitter igjen med en haug av spørsmål, eller lurer på noe som helst, er det bare å ta kontakt på Facebook, mail (stian.s.magelssen@gmail.com) eller telefon (994 16 681).

Godt valg!

Stian Skarheim Magelssen

: https://khrono.no/stian-skarheim-magelssen-utveksling-hoyres-studenter/obligatorisk-utveksling-treffer-institusjonene-ikke-studentene/234536

: https://universitas.no/sak/65221/utveksling-for-fred-og-dranks/