Du er her: Student.no > Sandra Helene Dvergastein

Sandra Helene Dvergastein

Sentralstyret – Medlem

Studiested: HK – Høyskolen Kristiania

E-post: sandra.dvergastein@gmail.com
Telefon:

Motivasjon for å stille til dette vervet

Hei NSO,

Mitt navn er Sandra Helene Dvergastein og jeg er interessert i studenters rettigheter.

Høstkonferansen 2017 var mitt første møte med NSO, og siden den gang har jeg vært bitt av den studentpolitiske-basillen. Da jeg satt der på mitt første politiske møte noensinne forstod jeg fint lite, og følte at jeg ikke satt med noe kunnskap av verdi. Men heldigvis ble jeg fortalt at noe av den mest verdifulle kunnskapen studentpolitikken trenger, er de upolerte studentene uten forutinntatte meninger. Dette er noe jeg fortsatt lever etter i de debattene hvor jeg føler meg kunnskapsløs, eller i et viktig møte med viktige folk.

Kort tid etter mitt første møte med NSO følte jeg meg tryggere, sterkere og mer kunnskapsrik. Og det var etter møtet med NSOs fantastiske kultur og miljø at jeg fikk motet til å stille som leder av Studentsamfunnet ved Westerdals, og jeg liker å tro at det var NSOs kunnskapsdelende kultur som fikk meg valgt.

Siden den gang har Westerdals blitt til Høyskolen Kristiania, og jeg har påtatt meg flere verv. For under fusjonen mellom disse to høyskolene ble jeg leder for Studentunionen ved Høyskolen Kristiania, styremedlem i Høyskolestyret og medlem av læringsmiljøpolitisk komité.

Jeg tror derimot at det som gjør meg best egnet som medlem i Sentralstyret er erfaringen jeg har knyttet til endringsledelse og endringsvilje. Dette fordi endring er det eneste som er konstant i samfunnet, men også fordi endring avler åpenhet. Åpenhet for andres meninger, respekt for andres ståsted og evnen til å gå inn i debatt med håp om å bli overbevist. Dette er holdninger jeg vil fremme hvis jeg blir valgt inn Sentralstyret til NSO.

Det kommende året i NSO vil jeg bruke denne kunnskapen til å sette større fokus på arbeidslivets utvikling, og sette krav til at utdanning utvikles i takt med dette. Jeg ønsker å belyse forskjellen mellom teori og praksis. Og jeg vil fortsette å utfordre både institusjon, studentpolitikere og arbeidsliv.

Jeg håper at jeg får muligheten til å gjøre studentpolitikk mer synlig. Jeg håper jeg får muligheten til å bryte ned stigma om hvilket kunnskapsnivå som kreves for å delta. Og jeg håper jeg får fortsette å være en del av NSOs fellesskap.

Det å stille til verv er noe av det skumleste jeg har gjort, og det er like skummelt denne gangen.

Godt valg!