Du er her: Student.no > Pressemelding > Tydelig satsning på kvalitet fra Røe Isaksen

17.01.2017

Tydelig satsning på kvalitet fra Røe Isaksen

NSO er svært fornøyd med det kunnskapsministeren har presentert av smakebiter fra kvalitetsmeldingen i dag.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 17/1-17

Det akademiske fellesskapet er et nødvendig sted å starte med kvalitetsarbeidet. Et faglig fellesskap hvor undervisere og studenter sammen diskuterer, løfter nye ideer og tar faget videre er starten for bedre faglige resultater.

Statsråden leverer på grunnsteinen i arbeidet for å utdanne studenter når han løfter fem viktigheten av det faglige fellesskapet. Dette har vært ett av NSOs viktigste innspill og vi er svært fornøyd med det kunnskapsministeren legger frem i dag, sier leder av Norsk studentorganisasjon Marianne Andenæs.

Kunnskapsministeren presentere i dag tiltak for kvalitet som også omhandlet krav om meritteringssystem for fremragende undervisere ved alle høyskoler og universiteter.

Det er med stor glede vi ser at det nå blir mer attraktivt for faglige ansatte å satse på undervisningsarbeid. Meritteringssystem sammen med høyere krav til utdanningskompetanse for professorstillinger og dosentstillinger er de viktigste tiltakene for å gi studentene bedre undervisning, oppfølging og veiledning i studiene, sier Andenæs

Kunnskapsministeren la i dag frem hovedtrekk fra den kommende meldingen. Tiltak som krav til sensorveiledninger, samarbeid med arbeidslivet er sammen med faglige fellesskap og merittering har vært blant innspillene NSO har spilt inn til arbeidet med meldingen.

– Det vi har hørt i dag om faglige fellesskap, sensorveiledninger, og samarbeid med arbeidslivet forteller oss at denne stortingsmeldingen kan bli studentenes melding, sier Andenæs.

Del dette