Du er her: Student.no > Pressemelding > THE – en dårlig skryteliste av og for eliteuniversitetene

02.10.2013 (oppdatert 26.06.2014)

THE – en dårlig skryteliste av og for eliteuniversitetene

times-higher-education

Times Higher Education World University Ranking (THE) ble sluppet i dag, og mange av verdens universiteter har rykket noen plasser opp og ned på en mangelfull og utdatert rangeringsskala. Blant annet brukes en spørreundersøkelse til et snevert utvalg professorer til å rangere rykte, og antall nobelprisvinnere til å rangere kvalitet på forskningen.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 2/10-13

– Rankinger, og THE likeså, sier fryktelig lite om den faktiske kvaliteten på en institusjon, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) Ola Magnussen Rydje. Dette burde media og institusjoner ta til seg, og slutte å late som at dette er noe som helst annet enn en dårlig skryteliste funnet opp av og for de tradisjonelle eliteuniversitetene.

NSO er sterkt imot denne type rangeringer, og mener de er dannet på et dårlig grunnlag, og brukes vilkårlig og ødeleggende for den faktisk nødvendige kvalitetsdebatten i høyere utdanning.

– Vi trenger å vite mer om kvaliteten i høyere utdanning, og er gjerne med å diskutere gode indikatorer på det. NSO mener derimot ta å ta en kvalitetsdiskusjon basert på THE er null verdt, og håper vi kan slippe denne unødvendige avsporingen av debatten hvert eneste år, legger Rydje til.

Det kommer flere andre undersøkelser som gir et bedre bilde på kvalitet i høyere utdanning, blant annet NOKUTs Studiebarometer, og EUs U-multirank. NSO ønsker et fokus på disse i stedet, og håper de kan gi oss en mer fruktbar diskusjon om kvalitetsspørsmålene, uten det lite givende stigespillet som et fåtall institusjoner er med på.

Les:
Time Higher Education 2013/14

Del dette