Du er her: Student.no > Pressemelding > – Studenter skal bli hørt

01.07.2016

– Studenter skal bli hørt

NSOs arbeidsutvalg 2016/17 (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
NSOs arbeidsutvalg 2016/17 (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

Fredag 1. juli tok Marianne K. Andenæs over som leder av Norsk studentorganisasjon (NSO). Marianne og hennes arbeidsutvalg ønsker å jobbe for at studentstemmen skal bli hørt i alle kanaler, slik at det blir en bedre studentøkonomi og bedre kvalitet i utdanningen.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 1/7-16

Vi går inn i et spennende år hvor vi både skal få siste ordinære budsjett fra Solbergregjeringen før stortingsvalget og hvor Kunnskapsministeren skal legge frem sin stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning. Vi skal jobbe hardt for at studentene får gjennomslag, sier NSOs nye leder Marianne K. Andenæs

Marianne Andenæs (foto Skjalg Bøhmer Vold) webNSO vil bruke året på å kjempe for økt kvalitet i utdanningen. Før sommeren ble studentenes kvalitetsmelding presentert og nå starter arbeidet med å få regjeringen med på laget. Studentene vil jobbe for at alle som starter på høyere utdanning skal bli invitert inn og inkludert i det faglige fellesskapet. For å få det til kreves det mye fra politisk ledelse nasjonalt som setter rammene både for institusjonene og studentene. NSO vil fortsette å jobbe for at det skal være økonomisk mulig å være heltidsstudent. De ønsker at studentene skal bruke tiden sin på studier og i det faglige miljøet ved institusjonen. Slik utfordrer de også universitetene og høyskolene til å inkludere og utfordre sine studenter og tilby utdanning med høy kvalitet og tett oppfølging.

Vi gleder oss til diskusjoner med politikere, rektorer, undervisere, medstudenter og andre som er opptatt av høyere utdanning. Målet vårt er at Regjeringen legger frem en kvalitetsmelding som gjenspeiler våre løsninger på hvordan vi kan heve kvaliteten på norsk høyere utdanning før vi tar sommerferie om et år, sier Andenæs

Norges statsminister Erna Solberg sier at Norge nå står fremfor tøffe utfordringer som krever omstilling og eventuell nedgangstider. I denne omstillingen vil den kunnskapen studentene får i dag være viktig for at samfunnet skal lykkes og investering i kunnskap er en viktig investering i fremtiden. Snart starter valgkampen som vil vise hvordan partiene i Norge ønsker å møte utfordringene som kommer de neste årene. NSO ønsker at partiene er ambisiøse i sin utdanningspolitikk.

Vi skal ikke være gniene på de gode forslagene, de har studentene mange av. Nå håper vi at partiene lytter og prioriterer høyere utdanning i sine programmer for neste stortingsperiode, avslutter Andenæs.

NSOs arbeidsutvalg 2016/17:

Marianne Knutsdotter Andenæs (leder)
m: 957 92 556
t: @mandenes

Pål Adrian Ryen (Nestleder)
m: 982 25 999
t: @PalRyen

Madeleine Sjøbrend (Fag- og forskningspolitisk ansvarlig)
m: 982 25 996
t: @madelems
 
Amund Thomassen (Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig)
m: 982 25 994
t: @AmundThomassen

Øystein Parelius (Velferds‐ og likestillingsansvarlig)
m: 982 25 997
t: @oParelius

Christine Adriane Svendsrud (Internasjonalt ansvarlig)
m: 982 25 995
t: @ch_adriane

Del dette