Du er her: Student.no > Pressemelding > Studentene tar saken i egne hender

14.06.2016 (oppdatert 20.06.2016)

Studentene tar saken i egne hender

Regjeringen skal våren 2017 legge frem en stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning. Norsk studentorganisasjon (NSO) har tatt saken i egne hender og kommet regjeringen i forkjøpet ved å skrive en egen kvalitetsmelding som lanseres i dag.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 14/6-16

Studentene møter kvaliteten i døren hver eneste dag, det er derfor naturlig at vi har en tydelig stemme i kvalitetsarbeidet. Nå leverer vi fra oss studentenes egen oppskrift på hva som må gjøres for å gi oss den kvaliteten vi har krav på, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

Studentenes kvalitetsmelding inneholder studentenes visjoner for god utdanningskvalitet, og tar for seg ulike problemstillinger, mulige løsninger og helt konkrete anbefalinger. Det er positivt at utdanningskvalitet står høyt på agendaen, nå er det viktig å benytte anledningen til å gjøre de endringene som er nødvendige.

Det er universitetene og høyskolene som har ansvaret for det som skjer innenfor egne vegger. De kan ikke vente til 2017 med å gjøre jobben sin. Vi håper og tror at Studentenes kvalitetsmelding kan bidra til å gjøre ord om til handling, fortsetter Eia Lerøen.

Vi har høye forventninger til stortingsmeldingen som kommer neste år. Vi forventer at stortingsmeldingen har høye ambisjoner på studentenes vegne, gjennom å stille klare krav til landets universiteter og høyskoler.

Vi ser frem til å se igjen mange av våre innspill når stortingsmeldingen blir lagt frem om under et år. Vi ønsker regjeringen lykke til med arbeidet, avslutter Eia Lerøen.

Del dette