Du er her: Student.no > Pressemelding > Studentene gratulerer Røe Isaksen som ny kunnskapsminister

16.10.2013 (oppdatert 26.06.2014)

Studentene gratulerer Røe Isaksen som ny kunnskapsminister

I dag presenterte Erna Solberg den nye regjeringen, og Torbjørn Røe Isaksen har fått det ærefulle vervet av å lede Norges kunnskapsdepartement. Det å være statsråd i Kunnskapsdepartementet betyr å bestemme Norges fremtid, og er et av det viktigste vervet man kan ha, og studentene gratulerer Røe Isaksen så mye med muligheten til å satse på kunnskap for fremtiden.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 16/10-13

– Røe Isaksen er en person vi har stor respekt for. Han er ung, reflektert, ideologisk og har en sterk og markant politisk stemme. Et av politikernorges store talenter, og han innehar egenskaper som passer en studentminister godt, sier Ola Magnussen Rydje, leder av NSO.

Røe Isaksen vil få ansvar for en kunnskapssektor som har store prosesser med tanke på å gjennomgå både struktur, incentivsystemer og organisering. Studentene er spente på hvilke grep den nye statsråden vil ta.

– Det første vi ønsker å se fra Røe Isaksen er en bekreftelse på at statsbudsjetttiltakene for bedret studentøkonomi blir en viktig del av satsning for den nye regjeringen. 11 måneder studiestøtte og flere studentboliger er byggesteiner for kunnskapssamfunnet, legger Rydje til.

Regjeringserklæringen fra Sundvolden legger opp til en ambisiøs satsning på studenter, høyere utdanning og forskning. Norsk studentorganisasjon ser fram til å jobbe sammen med regjeringen og Torbjørn Røe Isaksen med å realisere dette.

«Å gi alle tilgang til de mulighetene som utdannelse ga, var en bærebjelke i velferdssamfunnet Norge.  Det var og er vår vakreste drøm: ideen om at det er dine evner og ambisjoner som skal avgjøre, ikke hvor du kommer fra, eller hva foreldrene dine gjør.»

Sitat av Torbjørn Røe Isaksen (Den onde sirkelen s 24)

Del dette