Du er her: Student.no > Pressemelding > Studentene gratulerer Iselin Nybø som statsråd for forskning og høyere utdanning

17.01.2018 (oppdatert 25.01.2018)

Studentene gratulerer Iselin Nybø som statsråd for forskning og høyere utdanning

Statsråd Iselin Nybø (V) Foto Venstre
Statsråd Iselin Nybø (V) Foto Venstre

I dag har statsminister Erna Solberg endret regjeringen og Iselin Nybø (V) får æren av å ta over ledelsen av Kunnskapsdepartementet (KD), sammen med Jan Tore Sanner. Med ansvar for utdanning og kunnskap skal statsrådene legge til rette for Norges fremtid. Dette er et av det viktigste vervene en kan ha, og studentene gratulerer Iselin Nybø og Jan Tore Sanner med muligheten til å satse på kunnskap for fremtiden.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 17/1-18

Vi har stor respekt for Iselin Nybø. Hun er kunnskapsrik og engasjert og vi opplever henne som lyttende og tilgjengelig. Vi har stor tro på at høyere utdanning og forskning forsetter å være viktige satsningsområder for regjeringen også under Nybøs ledelse og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, sier Mats J. Beldo leder av Norsk studentorganisasjon (NSO)

Regjeringsplattformen fra Jeløya legger opp til en ambisiøs satsning på studenter, høyere utdanning og forskning. NSO er spente på hvilke grep den nye statsråden vil ta, men er klare på at de gjerne kommer med forslag til løsninger. Studentene mener noen av utfordringene den nye statsråden får ansvar for blant annet er:

  • Studentenes økonomiske situasjon og mangelen på studentboliger
  • Studentenes læringsmiljø og rettigheter i studiet
  • Oppfølging av kvalitetsmeldingen
  • Fortsatt bevaring av gratisprinsippet i høyere utdanning

-Det har skjedd mye bra for norsk høyere utdanning i de siste fire årene. Vi er spente på fortsettelsen, men har stor tro på at Nybø vil fortsette å lytte til studentene i sin nye rolle som statsråd, avslutter Beldo

Norsk studentorganisasjon ønsker å takke Torbjørn Røe Isaksen og øvrig politisk ledelse i (KD) for god ledelse av kunnskapssektoren de siste 4 årene. Røe Isaksen og departementet har virkelig løftet saker som har vært viktig for norske studenter og som NSO har jobbet for, blant annet en kvalitetsmelding om høyere utdanning, en massiv satsning på studentboliger, strukturreform i sektoren og sikring av studentflertallet i studentsamskipnadene. NSO ønsker Røe Isaksen lykke til med nye oppgaver i regjeringen.

 

To sitater av Iselin Nybø hun bør ta med seg i det videre arbeidet

«Men gratisprinsippet er viktig å beholde ikke bare for de internasjonale studentenes skyld, men også for at det på sikt ikke skal åpnes for å ta betaling fra våre norske studenter, slik vi ser har vært utviklingen i andre europeiske land. Kunnskap skal være gratis og tilgjengelig for alle»
Iselin Nybø Stortinget 11/12-14

«Dersom vi satser på studentvelferd og heltidsstudenten, vil vi forhåpentligvis få friskere studenter, bedre resultater og mindre frafall i retur. Studentene er framtida»
Iselin Nybø Stavanger Aftenblad 03/08-17

Del dette