Du er her: Student.no > Pressemelding > På vei mot 11 måneders studiestøtte

11.05.2016

På vei mot 11 måneders studiestøtte

I dag la regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Opptrappingsplanen for 11 måneders studiestøtte er klar og den første uken som vil bli utbetalt kommer våren 2017. Norsk studentorganisasjon (NSO) har etterlyst dette i mange år og er glad for at det endelig kommer på plass.

Pressemelding fra NSO 11/5-16

Studentbevegelsen har jobbet for en bedre studentøkonomi over flere år. Vi er glad for at regjeringen i dag la frem en plan for å få innført studiestøtte også i juni. Dette er et viktig steg i retningen for å gi studentene mer tid til studiene, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

Planen som nå er lagt frem innebærer at studenter med full støtte fra Lånekassen får en ekstra uke i året frem til 2020 hvor opptrappingen er fult innført som en måned. De studentene som har søkt om redusert studiestøtte vil ikke få den samme økningen. Dette vil i hovedsak gjelde studenter på deltidsstudier.

Deltidsstudentene er også avhengig av studiestøtten for å dekke nødvendige kostnader. Nå forblir disse studentene i en situasjon hvor deltidsjobben vil fortsette å stjele tid fra studiene i mai for å dekke inn kostnadene som kommer i juni. Vi håper stortinget finner rom i budsjettet for å gi alle studenter samme mulighet, sier Eia Lerøen.

Den 11. måneden med studiestøtte betyr at studentene ikke må jobbe ekstra mye i eksamensperioden for å kunne betale husleien neste måned. NSO mener også at de månedlige utbetalingene må øke for at studentene skal kunne bruke mer tid på studiene gjennom hele året.

Det er en veldig viktig seier for studentbevegelsen at vi nå får 11 måneder studiestøtte. Neste steg må være at beløpet studentene får hver måned også økes slik at studentene virkelig kan være tilstede i det faglige fellesskapet ved sitt studie, avslutter Eia Lerøen.

Del dette