Du er her: Student.no > Pressemelding > Norge og Erna må være i front for utdanning globalt

25.09.2015 (oppdatert 28.09.2015)

Norge og Erna må være i front for utdanning globalt

Statminister Erna Solberg på besøk hos NSO i 2014 (Foto: NSO)
Statminister Erna Solberg på besøk hos NSO i 2014 (Foto: NSO)

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 25/9-15

Under FNs generalforsamling håper vi at vår egen statsminister sørger for at høyere utdanning vil bli et tema. Norsk studentorganisasjon (NSO) ønsker å berømme statsministeren for at hun bidrar til å sette fokus på utdanning i FNs nye utviklingsmål, men vil samtidig påpeke viktigheten av å se på hele utdanningsløpet, ikke bare grunnutdanningen. Vi må også jobbe for å gjøre høyere utdanning tilgjengelig, og gjennom det sørge for global utvikling.

Norge har vist interesse og er troverdige på utdanningsområdet. NSO har én klar bestilling til Erna Solberg og det er å løfte høyere utdanning globalt, ikke kun grunnutdanningen. Hvis vi vil tilrettelegge for utvikling må vi starte med utdanning. Det handler om å gi verdens befolkning makt over egen hverdag og fremtid, sier leder av NSO, Therese Eia Lerøen

Elever og studenters må bli hørt

Studenter og elevers deltagelse og medbestemmelse er et meget viktig prinsipp. , men denne mangler på globalt nivå. Deltagelse og involvering er noe Norge er kjent for. Vi håper derfor statsministeren påpeker nødvendigheten av dette i FNs generalforsamling.

De foreslåtte målene er gode, men sier ingenting om at studenter skal inkluderes. Vi forventer at dette følges opp, sier Eia Lerøen.

 

 

Del dette