Du er her: Student.no > Pressemelding > Mer tid til studiene reduserer frafall

26.06.2015

Mer tid til studiene reduserer frafall

Leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) Therese Eia Lerøen (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
Leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) Therese Eia Lerøen (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterte i dag tall som viser at 36,8% av studentene som startet sin utdanning i 2006 ikke har fullført sine studier. Norsk studentorganisasjon (NSO) synes ikke disse tallene er overraskende og har i flere år etterlyst tiltak for å redusere uønsket frafall.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 26/6-15

 

Tallene er ikke overraskende, men svært bekymringsverdige. Vi vet at 94% av studentene er avhengig av deltidsjobb eller støtte hjemmefra for å klare seg. Dette viser at studentene ikke har tid til å faktisk være studenter. Du fullfører ikke studiene ved å være på jobb, sier leder av NSO, Therese Eia Lerøen

Frafall er et komplekst problem og det må jobbes med på flere områder. NSO mener det er en rekke tiltak som må iverksettes for å redusere det høye frafallstallet i høyere utdanning. Studiebarometeret til NOKUT viser studentene er minst fornøyd med den faglige oppfølgingen og veiledningen de får på studiet. Løsningen for å redusere frafallet er først og fremst bedre oppfølging og veiledning, og styrket studentøkonomi.

Regjeringen gir studentene vekslepenger i økning i studiestøtten. Kunnskapsministeren må vise at han satser på kunnskap og øke studiestøtten til 135.000,- som i dag tilsvarer 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Universiteter og høyskoler må også ta sin del av ansvaret. Studentene fortjener bedre oppfølging og veiledning, avslutter Eia Lerøen.

Del dette