Du er her: Student.no > Pressemelding > KrF og Venstre avviser skolepenger

31.10.2014

KrF og Venstre avviser skolepenger

KrF avviser skolepenger for internasjonale studenter fra utenfor EØS-området i sitt alternative budsjettforslag. Tidligere har også Venstre sitt sentralstyre vedtatt uttalelse mot skolepenger.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 31/10-14

Dette er veldig viktig for norsk høyere utdanning, og en god prioritering av KrF og Venstre. Gratis høyere utdanning gjør oss konkurransedyktige og sikrer et mangfold i akademia, sier Anders Kvernmo Langset, leder i NSO.

KrF lytter med dette til tilbakemeldingene fra en samlet universitets- og høgskolesektor.

Et dårlig forslag blir ikke bedre av å foreslå det igjen året etterpå. Nå forventer vi at regjeringen putter forslaget i makuleringsmaskinen og slutter å resirkulere dårlige ideer som Stortinget tidligere har forkastet, sier Langset.

Tidligere har også Venstre sitt landsstyre vedtatt uttalelsen «Utdanning på tvers av landegrenser», der partiet tar til orde mot skolepenger og forsvarer gratisprinsippet i norsk høyere utdanning. Regjeringen har derfor ikke støtte fra samarbeidspartiene for forslaget.

Dette sender et kraftig signal til regjeringen. Når forventer vi at KrF og Venstre står hardt på dette i forhandlingene og at Stortinget er like prinsippfaste som på samme tid i fjor, sier Langset.

Norske studenter sine hovedkrav til statsbudsjettet handlet om tiltak for å få bedre studentøkonomi med et mål om å bedre kvaliteten og sikre reell lik rett til utdanning for alle.

Nå kan vi forhåpentligvis bruke tiden på det som faktisk fremmer kvalitet i høyere utdanning. Det ser vi frem til – der er slik vi blir bedre, avslutter studentlederen.

stoppskolepenger

 

Del dette