Du er her: Student.no > Pressemelding > Henrik Asheim tilbake som statsråd for forskning- og høyere utdanning

24.01.2020

Henrik Asheim tilbake som statsråd for forskning- og høyere utdanning

Henrik Asheim og Tina Bru på NSOs landsmøte 2018 (Foto: NSO/ Jonas O. Østvik)
Henrik Asheim og Tina Bru på NSOs landsmøte 2018 (Foto: NSO/ Jonas O. Østvik)

I dag har statsminister Erna Solberg endret regjeringen og Henrik Asheim (H) får æren av å ta over ledelsen av Kunnskapsdepartementet (KD), sammen med Trine Skei Grande (V). Med ansvar for utdanning og kunnskap skal statsrådene legge til rette for Norges fremtid. Dette er et av det viktigste posisjonene en kan ha, og studentene gratulerer Henrik Asheim og Trine Skei Grande med muligheten til å satse på kunnskap for fremtiden.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 24/1-20

Vi opplever Henrik Asheim som kunnskapsrik, engasjert og en som har god kjennskap om området han nå skal jobbe med, sier Marte Øien leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Vi som studenter mener at noen av utfordringene statsråd Asheim får fremover er å bedre studentenes økonomiske situasjon, en fortsatt offensiv satsning på kvalitet i utdanning og å bevare gratisprinsippet i høyere utdanning.

Vi forventer å se at studenter, høyere utdanning og forskning er et fortsatt prioritert område for denne regjeringen, fortsetter Øien.

Vi vil minne Asheim tidligere uttalelse til Studvest

«At studiestøtten er for lav, er ikke kunnskapsminister Asheim uenig i. Han understreker at selv om regjeringen har startet opptrapping til 11 måneders studiestøtte, så er ikke det nok.”

– Det viktigste er at alle har lik rett til utdanning, og ikke er avhengig av jobb eller støtte fra foreldrene. Derfor vil fortsette å øke støtten gradvis»
Henrik Asheim til Studvest 18. oktober 2017

Vi er helt enig med statsråden om at studiestøtten er for lav og vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med han de neste årene for å nå vårt felles mål om å øke den, avslutter Øien.

Norsk studentorganisasjon ønsker å takke Iselin Nybø og øvrig politisk ledelse i (KD) for god ledelse av kunnskapssektoren de siste årene. Hun har virkelig løftet saker som har vært viktig for norske studenter og som NSO har jobbet for: endelig innføringen av 11 måneder studiestøtte, en fortsatt massiv satsning på studentboliger, innføring av studentombud og levekårsundersøkelse for studenter. NSO ønsker Iselin Nybø lykke til med nye oppgaver i regjeringen.

Del dette