Du er her: Student.no > Pressemelding > Et stort steg i riktig retning

31.03.2020

Et stort steg i riktig retning

I dag har Stortinget kommet til enighet om å kompensere norske studenters inntektsbortfall med en milliard kroner i en ny krisepakke. Norsk studentorganisasjon (NSO) er fornøyd med at Stortinget anerkjenner den alvorlige situasjonen norske studenter nå står i.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 31/03-20

 

Dette vedtaket viser at Stortinget og regjeringen anerkjenner at studenter er i en vanskelig situasjon og tar denne situasjonen på alvor. Det er et stort steg i riktig retning, sier Marte Øien, leder av norsk studentorganisasjon (NSO).

Forslaget Stortinget har blitt enig om, gir norske studenter som har mistet inntekten sin en muligheter til få et lån fra Lånekassen på totalt 26 000 kroner, der stipendandelen vil utgjøre mellom 30-40 prosent..

Vi er glad for at Stortinget har lyttet til våre innspill om at arbeidstakere som også er studenter, må få bedre støtteordninger i denne situasjonen, enn de har i dag, sier Øien.

Skulle situasjonen for norske studenter vedvare trenger vi at Stortinget og regjeringen vil komme med ytterligere tiltak til studenter.

Men vi håper at det ikke blir tilfelle. Nå ønsker vi at alle norske arbeidstakere, enten de er studenter, eller ikke, kommer tilbake i jobb så raskt det er forsvarlig, avslutter Øien.

Del dette