Du er her: Student.no > Pressemelding > – En bedre studenthverdag

01.07.2015 (oppdatert 02.07.2015)

– En bedre studenthverdag

Norsk studentorganisasjons arbeidsutvalg 2015/16 (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
Norsk studentorganisasjons arbeidsutvalg 2015/16 (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

Onsdag 1 juli tok Therese Eia Lerøen over som leder av Norsk studentorganisasjon (NSO). Det nyvalgte arbeidsutvalget ønsker å jobbe for en bedre studiehverdag. Noen av hovedsakene blir en god nok studentøkonomi og bedre kvalitet i utdanningen.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 1/7-15

For oss er det viktig å se helheten i studiehverdagen. Hvor mye penger du har å rutte med, hvordan du bor, om du trives i studiebyen, om du blir utfordret faglig og blir inkludert i undervisningen er viktig for deg som student i hverdagen. Vi ser en klar sammenheng mellom økt kvalitet, faglige krav og studentenes økonomiske situasjon, derfor blir dette en veldig spennende periode for studentene, uttaler leder Therese Eia Lerøen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har varslet at det i 2017 skal komme en stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning. Den nye ledelsen i NSO vil jobbe for gjennomslag for studentenes krav til en bedre utdanning.

Allerede i høstens statsbudsjett kan regjeringen legge til rette for  en bedre utdanning, ved å gi studentene den studiestøtten vi trenger og flere studentboliger. Slik kan vi bruke mer tid på studiene og mindre på deltidsjobben. Vi vet hva studentene ønsker at institusjonene og politikerne skal gjøre for å bedre kvaliteten på utdanningen og håper vi i 2017 endelig kan si at vi har fått en studentmelding, sier Eia Lerøen.

Etter budsjettkonferansen i mars varslet Statsminister Erna Solberg at Norge nå står fremfor tøffe utfordringer som krever omstilling. NSOs nyvalgte leder er klar på at kunnskapen dagens studenter gir samfunnet er viktig for å lykkes i en omstilling.

Vi må satse på utdanning og kunnskap for å klare den omstillingen statsministeren skisserer. Fremtidens utfordringer trenger løsninger vi ennå ikke har, men kanskje det er nettopp de som starter å studere i år som vil være med på å utvikle disse. Vi har ikke råd til å la være å investere i fremtiden, avslutter NSOs leder.

NSOs arbeidsutvalg 2015/16:

Therese Eia Lerøen (leder)
m: 957 92 556
t: @ThereseLeroen

Synne T. Grønvold (nestleder)
m: 982 25 999
t: @synnegronvold

Tine Borg (fagpolitisk ansvarlig)
m: 982 25 994
t: @tineborg

Susann Strømsvåg (fagpolitisk ansvarlig)
m: 982 25 996
t: @Susannstro

Helge Schwitters (internasjonalt ansvarlig)
m: 982 25 995
t: @SchwiTwit

Jørgen Ringen Andersen (velferds- og likestillingsansvarlig)
m: 982 25 997
t: @JorgenRAndersen

Del dette