Du er her: Student.no > Pressemelding > 11 måneder studiestøtte er vedtatt i Stortinget

17.06.2016 (oppdatert 21.06.2016)

11 måneder studiestøtte er vedtatt i Stortinget

Stortinget vedtok i dag omsider planen for en opptrapping til 11 måneders studiestøtte. Dette er et stort steg på veien mot en enda bedre studiehverdag, og et viktig tiltak for å gi studenter nødvendig tid til studiene.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 17/6-16

En drøy måned etter at regjeringen la frem opptrappingsplanen til 11 måneders studiestøtte har i dag et enstemmig storting stilt seg bak planen.

Vi er glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Det er derfor gledelig at alle partiene på stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier en fornøyd Therese Eia Lerøen.

Studentene har i lang tid vært avhengige av å arbeide ved siden av studiene, noe NSO mener går ut over tiden de har til å studere. Studentbevegelsen har gjennom i mange år jobbet for at studiestøtten skal økes både i lengde og størrelse.

Sammenlignet med den generelle velferdsutviklingen i Norge har studentene tapt i lang tid. 11 måneder studiestøtte er et stort og viktig steg i retning , fortsetter Lerøen.

At siste utbetaling fra Lånekassen har kommet før eksamensperioden er over, har for mange studenter betydd ekstra jobbing ved siden av studiene for å kunne betale husleien i måneden etter. Én ekstra måned med studiestøtte vil bety mer tid til studier og er et viktig bidrag for økt kvalitet i norsk høyere utdanning.

Det finnes allikevel et lite skår i gleden. Ordningen er nemlig kun lagt opp til å gjelde studenter som studerer på fulltid. Studenter som søker om redusert studiestøtte vil derfor ikke innebefattes av den nye ordningen.

Deltidsstudenter og også avhengige av studiestøtten for å dekke kostnader i juni. Der fulltidsstudentene nå kan bruke mer tid på studier får ikke disse studentene samme mulighet. Dette må stortinget ta ansvar for, og neste blir at stortinget får ordningen til å gjelde for alle, avslutter Lerøen.

Del dette