Du er her: Student.no > Pia Ottilia Danielsen

Pia Ottilia Danielsen

Sentralstyret – Medlem

Studiested: BI – Handelshøyskolen BI i Oslo

E-post: piaodanielsen@gmail.com
Telefon: 41772008

Motivasjon for å stille til dette vervet

Jeg har ofte blitt spurt hvorfor jeg engasjerer meg i studentpolitikken, og ofte har jeg spurt meg selv det samme. Det er et spørsmål jeg synes er vanskelig å svare på, og det beste jeg har klart å kommer med er at jeg ikke klarer å ikke bry meg.

Etter mitt første landsmøte i 2017 var jeg fast bestemt på at jeg aldri skulle tilbake. Jeg følte meg alene med mine meninger og var uenig med mange av de store beslutningene som ble tatt. I etterkant har jeg tenkt mye på en sak min kloke far har lært meg. Det er alltid lov å være uenig, men endringer skjer ikke av seg selv. Du må selv ta initiativ til de endringene du selv ønsker å se. Dette fører meg videre til hovedårsaken til at jeg stiller til Sentralstyret til NSO. Jeg ønsker å være den kritiske stemmen jeg selv har etterlyst, og bidra til en bredere debatt.

I min periode som student har jeg påtatt meg flere verv. Jeg satt blant annet som Politikk og Samarbeidsansvarlig i Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo i 2018. Dette gav meg en bedre forståelse for den studentpolitiske verden, samtidig som jeg har fått kjenne på hvordan det er å jobbe sammen i et team med folk med ulike synspunkter. Jeg gikk bestemt inn i vervet med den holdningen om at jeg hadde det rette svaret på det meste. Jeg lærte dog fort at de færreste utfordringene har kun et rett svar, og at flere kan ha rett uten at det nødvendigvis betyr at jeg har feil. Denne ydmykheten for andres meninger er noe jeg nå ser på som essensielt for gode debatter, og det jeg tror og håper jeg kan kunne bidra med i Sentralstyret.

Det som vil være viktig for meg det kommende året er å diskutere faktisk studentpolitikk. Noe av det jeg liker best med å være en del av NSO er at jeg får møte så mange mennesker som har et engasjement som strekker seg lengre enn bare seg selv. Likevel mener jeg at NSO må kjenne sin plass, og ta for seg de debattene som er relevante for organisasjonen. NSO kan ikke og skal ikke løse hele verdens problemer. Vi kan redde verden litt- gjennom å forbedre studiehverdagen til dagens og kommende studenter.

Med dette håper jeg at både valgkomitéen og årets delegater vil anse meg egnet til å sitte i Sentralstyret.