Du er her: Student.no > Nyheter > Vi tenker stort, mens vi jobber i det små

04.04.2019

Vi tenker stort, mens vi jobber i det små

Se NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsens åpningstale i forbindelse med Norsk studentorganisasjons landsmøte i Tønsberg 4.-7. april. Mikalsen manet studentbevegelsen til kamp for klima.

I talen fremhevet Randgaard Mikalsen de politiske seirene den norske studentbevegelsen har kjempet frem gjennom tidene. Han trakk frem noen av NSOs gjennomslag siden stiftelsen i 2009; utbyggingen av 12 000 flere studentboliger, reverseringen av foretaksmodellen og opptrapping til 11 måneders studiestøtte. Randgaard Mikalsen minnet også om at studentbevegelsen alltid har hatt én sak som har definert deres generasjon og trakk de lange linjene i den norske studentbevegelsen. Fra at man på 1950-tallet kjempet mot Apartheid-regimet i Sør-Afrika, til at dagens studenter må gå foran i klimakampen.

Den siste måneden har vi sett studenter og elever, verden over, ta til gatene for å kreve politisk handling i klimasaken. Vi er på et punkt der alt for mye står på spill. Vi må sørge for at vi som lever nå og fremtidige generasjoner har de nødvendige redskapene for å gjøre verden mer bærekraftig, sa Randgaard Mikalsen.

Hele talen til Randgaard Mikalsen kan du lese her.

Nærmere 300 studenter er samlet til NSOs landsmøte de nærmeste dagene. Du kan følge møtet direkte på student.no!

 

Del dette