Du er her: Student.no > Nyheter > Verdens studenter samles i Bergen

09.05.2016

Verdens studenter samles i Bergen

I 1946 ble den internasjonale studentorganisasjonen stiftet. Tanken var en organisasjon som kunne representere en stemme på vegne av studenter over hele verden. Den er dessverre ikke aktiv lengre. Nå, 70 år senere samles studentpolitikere fra hele verden i Bergen for et seminar med mål om å sparke i gang en global studentstemme.

Vi er utrolig stolte av å være vertskap til denne historiske samlingen i Bergen. Over flere dager skal studenter fra hele verden møtes på tvers og diskutere hvordan vi kan organisere oss på globalt nivå, sier Therese Eia Lerøen, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

I etterkant av seminaret skal NSO også være vertskap for generalforsamlingen til den europeiske studentunionen (ESU). Her skal det diskuteres og vedtas ny politikk og velges et nytt styre som det neste året skal representere 15 millioner studenter på europeisk nivå.

For 80 år siden ble den norske studentbevegelsen stiftet i Bergen, så det er utrolig gøy å ønske studentpolitikere fra hele Europa velkommen i samme by. Vi ser frem til et spennende møte med gode diskusjoner om europeisk høyere utdanningspolitikk,  avslutter Eia Lerøen.

Seminaret og møtet streames.

Del dette