Du er her: Student.no > Nyheter > Students at risk på nett

11.02.2016

Students at risk på nett

Students at risk sin nylanserte nettside: www.studentsatrisk.eu
Students at risk sin nylanserte nettside: www.studentsatrisk.eu

For et par år tilbake siktet SAIH og NSO mot stjernene. Students at Risk har kommet langt siden den gang.

– Vi er stolte over å ha kommet så langt. Retten til å engasjere seg politisk og ytre seg kritisk er dessverre ikke grunnleggende for alle. Det er svært viktig at studenter ikke blir skremt fra å engasjere seg politisk og students at risk er en viktig ordning for å sikre dette, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

Students at Risk har nå lansert egen nettside med sikte på å sikre at det blir en permanent ordning i Norge, men også at den sprer seg til andre land.

– Med denne nettsiden ønsker vi å vise frem hvor viktig studentaktivisme er, og hvor viktig ytringsfrihet er for å skape levende demokratier, sier Nicklas Poulsen Viki, leder av SAIH.

Det siste året har blant annet Høyre Studenter også stått på for at dette skal blir en permanent ordning i Norge. De har tidligere i år sørget for at EUs største parti nå stiller seg bak dette og ønsker det innført på europeisk nivå.

– Det som gjør Students at Risk til en god ordning er at studentene får fortsette å kjempe for demokrati og rettigheter i hjemlandene sine etter de er ferdige i Norge. Studenter over hele verden kjemper for sine egne og andres rettigheter, på bekostning av sin egen sikkerhet, frihet og utdanning. Gjennom ordningen sikrer vi ikke bare tryggheten og utdanningen til studentene det gjelder, men vi lar kampen deres fortsette i hjemlandene og på denne måten når hjelpen ut til veldig mange flere, sier Heidi Fuglesang, leder av Høyre Studenter.

Informasjonskampanje

For øyeblikket driver NSO, SAIH, Høyre studenter og AUF en felles kampanje for å informere om Students at Risk.

– Kunnskap og ytringsfrihet er nøkkelen til sivilisasjon og viktige faktorer for å bidra til sosial likhet og like muligheter. Dessverre har ikke alle muligheten til å ytre seg og delta i politikken. Student at risk bidrar nettopp til at unge politiske aktivister ikke må ofre sin utdannelse på bekostning av sine ytringer AUF er veldig glad for at vi gir denne muligheten til unge modige stemmer over hele verden, sier Mani Hussaini, leder av AUF.

En fullstendig oversikt over arrangementene finner du her.

Students at Risk på nett

 

Del dette