Du er her: Student.no > Nyheter > Studentbevegelsen fyller 80 år – det må selvsagt feires!

10.11.2016

Studentbevegelsen fyller 80 år – det må selvsagt feires!

Norsk studentorganisasjon inviterer i anledningen tillitsvalgte, alumnus, politikere, ansatte og samarbeidspartnere av studentbevegelsen, til en hel dag med feiring.

Det vil bli tilbakeblikk på studentbevegelsens historie og tanker om vår betydning for høyere utdanning og samfunnet generelt. Med oss videre i arbeidet får vi også noen betraktninger om studentbevegelsens rolle og ansvar.

Vi starter dagen med en høytidelig mottakelse i Gamle Festsal på UiO kl. 14:00, med påfølgende pølsefest i Frokostkjelleren kl. 16:00. Deretter avsluttes dagen med en stor fest på taket Steen og Strøm kl. 19:00. Studentbevegelsens 80-årsdag skal feires!

En regnfull høstkveld i Bergen var studenter fra Ås, Trondheim, Oslo og Bergen samlet for å stifte den nasjonale studentbevegelsen. Året var 1936. I dag, 80 år senere, representerer Norsk studentorganisasjon (NSO) 33 studentdemokratier over hele landet og omlag 230 000 studenter.

Vi er stolte av vår historie og alle de dyktige og engasjerte tillitsvalgte som har bidratt til at vi nå har diskutert, demonstrert, stilt krav og utfordret på vegne av studenter i Norge i 80 år.

Vi har forsøkt å nå studentbevegelsen fra alle tiår fra 1960 og frem til i dag. Skulle noen være glemt, er dørene ennå åpne til vår jubileumsfeiring. Da vi fortsatt har ledige plasser på festen er påmeldingen åpen frem til 15. november. Påmelding gjøres på www.1936.no. Håper å se deg der!

Ta kontakt med Helga Skau, sekretariatsleder, om det skulle være noen spørsmål på mobil 93055507 eller 22044970.

Hjertelig velkommen og gratulerer med dagen!

Del dette