Du er her: Student.no > Nyheter > Søk studier før det er for sent

15.04.2016

Søk studier før det er for sent

Søk studier før det er for sent, sier påtroppende leder av Elevorganisasjonen Sylvia Helene Lind, Leder av Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) Silje Kjørholt og leder av Norsk studentorganisasjon Therese Eia Lerøen (Foto av Therese: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
Søk studier før det er for sent, sier påtroppende leder av Elevorganisasjonen Sylvia Helene Lind, Leder av Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) Silje Kjørholt og leder av Norsk studentorganisasjon Therese Eia Lerøen (Foto av Therese: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

I dag går fristen ut for å søke opptak til offentlige universiteter, høyskoler og fagskoler. Flere tusen potensielle søkere vil i løpet av de neste timene ta et avgjørende valg for sin studiefremtid.

Valget vil ikke alene definere hva du skal gjøre i fremtiden, men gi gode forutsetninger for å bygge kunnskap innenfor et fagområde. All erfaring er verdifull erfaring. Det er viktig å fatte et gjennomtenkt valg for å få en god studietid, og for senere å finne seg til rette i et arbeidsmarked i stadig utvikling.

-Vi vil råde potensielle studenter til ikke å være så opptatt av hva du vil bli. Tenk heller på hva du er interessert i eller hva du liker å gjøre, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

Det finnes utallige muligheter og tilbud for videre utdanning. Det kan være vanskelig å ta et valg både med råd fra andre, egne ønsker, framtidsutsikter og interesser. Påtroppende leder i Elevorganisasjonen, Sylvia Helene Lind mener søkere bør følge hjertet.

-Man kan få gode råd fra andre, men til syvende og sist handler det om hva du selv vil, sier hun.

Både innenfor universitets- og høyskolesektoren og fagskolesektoren er mulighetene mange. Det finnes noe for en hver smak, både korte eller lange utdanninger, teoretiske eller mer praktiske utdanninger. Leder i Organisasjon for norske fagskolestudenter, Silje Kjørholt mener det må være opp til hver enkelt å velge.

-All utdanning gir deg flere muligheter og du må velge det som kjennes riktig for deg, ut fra det som interesserer deg, men også den måten du liker å jobbe på, sier hun.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er også opptatt av at de unge skal fatte gode valg for videre studier. Det er dagens unge som skal ta kunnskapssamfunnet et skritt videre i fremtiden.

De unge bør bruke både hodet og hjertet når de velger studie. Arbeidsmarkedet er  i stor endring, og vi vil alltid ha behov for mennesker med variert kompetanse for å løse de store utfordringene vi står overfor, sier Røe Isaksen.

Torbjørn rød Isaksen (foto Marte Garmann)

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen (foto Marte Garmann)

Del dette