Du er her: Student.no > Nyheter > Nå er sakene til landsmøtet klare

19.03.2016

Nå er sakene til landsmøtet klare

Både arbeidsutvalget og sakspapirene er klare til landsmøtet.
Både arbeidsutvalget og sakspapirene er klare til landsmøtet.

I dag er det nøyaktig fem uker, minus to dager, til landsmøtet – og alle sakspapirene er klare!

Du kan vente en 353 siders blekke i en postkasse nær deg – eller du kan finne den her på student.no:

Organisasjonen har arbeidet lenge med å forberede sakene, både i komiteene, arbeidsutvalget og sentralstyret. Vi oppfordrer alle som skal på landsmøtet til å sette seg godt inn i sakene og stille oss spørsmål.

I år skal politiske plattformer for første gang behandles på landsmøtet: Både  velferdspolitisk og utdanningspolitisk plattform. I tillegg skal prinsipprogrammet behandles. Det blir med andre ord et landsmøte med masse politikk!

Landsmøtet har også et annet viktig ansvar: Det skal velges dyktige personer til en rekke verv. Og denne saken blir ikke lett, for vi vet at det alltid stiller mange kjempedyktige kandidater.

Ditt ansvar blir å oppmuntre andre til å stille til valg – fordi du tror de kommer til å gjøre en god jobb – også stille selv, da, selvfølgelig!

Det skal velges både sentralstyre, arbeidsutvalg, politiske komiteer, kontrollkomité-medlemmer og valgkomité.

6 «på gata» med arbeidsutvalget: Hvilken sak gleder du deg til på landsmøtet, og hvorfor?

Therese Eia Lerøen

Jeg gleder meg til å diskutere mange ulike politiske områder med dedikerte og engasjerte landsmøtedelegater. Det er et hav av politikk og politiske dokumenter som skal opp på årets landsmøte. Jeg ser frem til et møte preget av spennende debatter og viktige vedtak.

Synne T. Grønvold

Jeg gleder meg mest til at landsmøtet skal behandle prinsipprogrammet. Det tror jeg blir en utrolig spennende debatt om hva som skal være de viktigste prinsippene for høyere utdanning i Norge.

Helge Schwitters

Prinsipprogrammet blir for meg det viktigste og mest spennende dokumentet. Jeg håper landsmøtet tør å være progressive, utfordrende og visjonære slik at NSO kan ta tak i de viktige diskusjonene i åra som kommer.

Susann Strømsvåg

Jeg gleder meg mest til å behandle utdanningspolitisk plattform. Sentralstyret har innstilt på mange spennende forslag som jeg tror vil skape en spennende debatt med mye fres i på landsmøtet. Så gleder jeg meg til å se resultatet til slutt da!

Jørgen Ringen Andersen

Tror jeg gleder meg mest til prinsipprogrammet. Der vedtas på mange måten kjernen i det vi står for politisk, og det bør føre med seg spennende og gode diskusjoner om hvordan man skal lede NSO videre.

Tine Borg

Jeg gleder meg mest til å behandle utdanningspolitisk plattform. Dette er en plattform jeg bruker mye i mitt daglige arbeid. Det blir spennende å se hvordan den ender opp etter en god diskusjon på landsmøtet! Jeg tipper at det løftes mye god politikk som bør få en velfortjent plass i plattformen.

Landsmøtet er NSOs øverste organ. Det arrangeres én gang i året og består av representanter fra alle medlemslagene i NSO.

Du kan se live video fra landsmøtet her på student.no 21.-24. april.

Del dette