Du er her: Student.no > Nyheter > Ole Petter Ottersen fikk NSOs ærespris

30.06.2015

Ole Petter Ottersen fikk NSOs ærespris

På NSOs sommerfest torsdag 25.juni, fikk styreleder i Universitets- og høgskolerådet Ole Petter Ottersen NSOs ærespris «for ekstraordinær innsats i kampen mot innføring av skolepenger for internasjonale studenter

NSOs æretspris 2015 2Får prisen for innsatsen mot innføringen av skolepenger
Etter årets store kampanje for å bevare et fortsatt internasjonalisert akademia og lik tilgang til utdanning, tildeler NSO prisen for å gi særskilt oppmerksomhet til en av de aller viktigste allierte studentbevegelsen har i dette arbeidet.

Ole Petter Ottersen får prisen for en gjennomgående prinsippfast og tydelig holdning mot forslaget om å innføre skolepenger for internasjonale studenter, sa Anders Kvernmo Langset, leder av NSO, under tildelingen.

Reagerte raskt og prinsippfast
Det var langt i fra alle i sektoren som reagerte like raskt, ei heller gjorde det til en prinsippsak som handlet om mer enn økonomi og budsjettkutt. For å være en viktig alliert for studentbevegelsen, og for å ta sin plass som styreleder i UHR og vektlegge de grunnleggende akademiske verdiene om et fritt og åpent akademia er det en stor glede å tildele prisen til Ottersen, sier Anders Kvernmo Langset, leder av NSO.

For å fremme studentpolitisk arbeid og innsats for studentbevegelsen
Hensikten med æresprisen er å fremme studentpolitisk arbeid og innsats for studentbevegelsen, og prisen tildeles til personer eller organisasjoner som har gjort en særskilt innsats for den norske studentbevegelsen. Prisen bør ikke tildeles for ofte, men Arbeidsutvalget finner det riktig å bruke prisen for å belønne et arbeid som har engasjert hele studentbevegelsen i inneværende år, og handlet om et av våre viktigste prinsipper når det kommer til lik rett til å ta utdanning, uavhengig av økonomi eller bakgrunn.

Med prisen følger en inngravert plakett, en diplom og blomster.
NSOs æretspris 2015 3

 

 

 

 

 

NSO gratulerer!

Del dette