Du er her: Student.no > Nyheter > NSO sier #stoppskolepenger til finanskomiteen

20.10.2014

NSO sier #stoppskolepenger til finanskomiteen

I dag kl.11.10-12.05 kan dere se leder av Norsk studentorganisasjon, Anders Kvernmo Langset kjempe for å få fjernet skolepenger for internasjonale studenter utenfor EU/EØS i høring hos finanskomiteen. Langset vil holde innlegg kl.11.15. Innlegget kan sees direkte på nett-tv fra stortinget

– Vi skulle ønske vi kunne brukt tiden i dag til å snakke om tiltak for å bede kvaliteten i utdanningen, men hovedbudskapet for NSO i dag er å stoppe ett tiltak som vi mener vil føre til det motsatte. Vi forventer at Stortinget er like prinsippfaste som i fjor og beholder gratisprinsippet, sier Anders Kvernmo Langset, leder i NSO.

Sammen med NSO skal også ANSA, Norges forskningsråd og Universitets og høyskoleråd møte. Vi har stor tro på at de vil kjempe sammen med NSO i kampen for #stoppskolepenger, slik at Krf og Venstre gjør som i fjor og sørger for å fjerne forslaget fra statsbudsjettet.

– Forslaget om skolepenger vil få dramatiske konsekvenser for andelen internasjonale studenter i Norge, og det er en omkamp på et forslag som Stortinget stemte ned for under et år siden, sier Langset.

Etter innleggene til deltagerne i denne bolken kan finanskomiteen stille spørsmål kl.11:50-12:05.

Vi ønsker også å sette fokus på NSOs statsbudsjett krav:

  • Øke studiestøtten til 1,5G fordelt over 11 måneder.
  • Det gis statlig tilskudd til bygging av minst 3000 studentboliger i regi av studentsamskipnadene.

– Vi er glade for økningen, men det er dessverre langt fra nok. Derfor ber vi i fag Finanskomiteen om å gi tilskudd til 3000 studentboliger og at studiestøtten økes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Da vil det igjen bli mulig å først og fremst være student, avslutter studentlederen

Del dette