Du er her: Student.no > Nyheter > NSO møtte Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg

28.10.2014

NSO møtte Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg

#FRAMTIDSKUNNSKAP: NSO møtte Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg mandag. Fra venstre: Wenche Åsheim, Therese Eia Lerøen, Jette Christensen, Anders Kvernmo Langset, Mani Hussaini og Sondre Jahr Nygaard.
#FRAMTIDSKUNNSKAP: NSO møtte Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg mandag. Fra venstre: Wenche Åsheim, Therese Eia Lerøen, Jette Christensen, Anders Kvernmo Langset, Mani Hussaini og Sondre Jahr Nygaard.

Mandag delte Norsk Studentorganisasjon (NSO) våre tanker om framtidens kunnskapsnorge med Arbeiderpartiets kunnskapsutvalg.

Kunnskapsutvalget skal, slik Arbeiderpartiet selv beskriver det på sine nettsider, «lytte til fagpersoner, forskningsmiljøer, de som arbeider i de ulike sektorene og alle som har interessante perspektiver til å bidra i arbeidet for å skape framtidas kunnskapssamfunn». Mandag 27.oktober var turen kommet til studentene, og fra NSOs arbeidsutvalg møtte Therese Eia Lerøen, Sondre Jahr Nygaard og Anders Kvernmo Langset, i tillegg til Wenche D. Åsheim fra sekretariatet. På møtet la NSO frem organisasjonens innspill til ny utdanningspolitikk og våre tiltak for utdanning i fremtidens kunnskapssamfunn.

Vi må finne nye svar på det fremtiden krever av oss, uttaler Jette Christensen, som leder utvalget sammen med Hans Christian Gabrielsen. til Arbeiderpartiet.no.

– Vi vektla større fokus på frafall i høyere utdanning, og vi mener utvalget bør reflektere over hva som fører til manglende gjennomføring. Vi vet blant annet  at hele 42% av studentene som starter å studere i 2001/2002 ikke hadde en grad etter 10 år. Det koster både samfunnet og individet dyrt, sier Anders Kvernmo Langset, leder for NSO.

NSO meldte også om  behovet for en bedre organisert struktur i høyere utdanning som setter fokus på kvalitet, og ønsker tiltak for bedre kobling mellom forskningen som skjer på institusjonene og utdanningene som blir gitt.

–  At utdanningen er forskningsbasert er utrolig viktig for at studentene skal ha kompetanse til å utvikle arbeids- og næringslivet de skal ut i etter utdanningen. Dessverre er det veldig variabelt hvor godt dette fungerer i dag, og NSO mener utvalget må se på den verdien forskningen skal gi for utdanningen og på sikt kompetansen til studentene, sier Langset.

Han opplevde utvalget som lyttende til innspillene fra NSO, og mener det er bra at Arbeiderpartiet vil prioritere kunnskapspolitikk.

–          Det var absolutt nyttig å snakke med utvalget, og de virket veldig interesserte i å høre på studentene. Det er også bra at utvalget er ute etter å se hele utdanningsløpet under ett – det er perspektiv NSO støtter, sier Langset, og avslutter med at han er spent på hva utvalget til slutt kommer fram til.

Les mer om utvalget her.

Del dette