Du er her: Student.no > Nyheter > NSO kommenterer de alternative statsbudsjettene

01.11.2014 (oppdatert 19.11.2014)

NSO kommenterer de alternative statsbudsjettene

It’s that time of year, det kribler i lobbefoten og vi venter spent på desember og årets største happening: Statsbudsjettet vedtas.

Før den tid har NSO hatt mye kontakt med politikere for å få gjort våre krav kjent. Etter at regjeringens statsbudsjettforslag ble lagt frem 8. oktober i år har stortingspolitikerne utviklet sine egne alternativ – og nå begynner de å bli klare.

Vi i NSO skal selvfølgelig lese oss igjennom alle alternative budsjetter, og kommentere hvor studentvennlig hvert enkelt budsjett er, sier Kristian Myhre, velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig i NSO.

Myhres kommentarer om hvert budsjett kan du lese fortløpende her.

Først ut var Krf, som offentliggjorde sitt alternative statsbudsjett fredag.

KrF setter an tonen når de som første parti ut går inn både for å fjerne skolepenger for internasjonale studenter, og for å øke tilskuddet til studentboligbygging. Jeg håper dette danner grunnlaget for konkurransen om å lage Stortingets beste studentbudsjett, da har vi morsomme dager i vente, sier han.

NSOs statsbudsjettkrav er at studiestøtten økes til 1.5G og fordeles over 11 måneder, og at det bevilges midler til bygging av 3000 studentboliger i året. I tillegg har NSO jobbet ekstra for å hindre at forslaget om skolepenger for internasjonale studenter utenfor EU og EØS skal gå gjennom. Les mer på stoppskolepenger.no!

 

Del dette