Du er her: Student.no > Nyheter > NSO hilser AUFs landsmøte!

17.10.2014

NSO hilser AUFs landsmøte!

AUF avholder sitt 54. ordinære landsmøte i helgen. NSO med Anders Kvernmo Langset i spissen hilser årsmøtet.

Tusen takk for at dere for lengst har skjønt at 11. måneders studiestøtte, økt stipendandel og pensjonspoeng for studier er riktig vei å gå. Og aller mest tusen takk for at dere tar kampen inn i Arbeiderpartiet og sikret vedtak om bygging av 3000 studentboliger i året, sa Kvernmo Langset i en videoinnspilt hilsningstale.

Store utfordringer i universitets- og høyskolesektoren
NSO ser på AUF som en viktig samarbeidspartner, og er spent på hvilke vedtak de gjør i helgen.

Det er et spennende år utdanningspolitisk sett, og vi står overfor store utfordringer i sektoren. Én av tre vitenskapelig ansatte går av med pensjon innen de neste ti årene, studentkullene øker, etterslepet på oppussing av universitetsbygg blir større og det er fortsatt mange flere menn enn kvinner som er professorer. I tillegg kommer jo stortingsmeldingen om struktur i høyere utdanning til våren, samt konklusjonen fra ekspertutvalget som ser på finansieringssystemet, sier Kvernmo Langset, som samtidig oppfordret AUF til å tenke på disse problemstillingene i utformingen av sin politikk.

Støtter #stoppskolepenger
NSO-lederen er også svært takknemlig for at AUF også er med på kampen mot skolepenger for internasjonale studenter, som regjeringen foreslår til tross for at Stortinget sa nei i fjor.

Jeg synes Eskil Pedersen oppsummerer det hele godt på Twitter: «Skolepenger for internasjonale studenter er en fryktelig dårlig idé!» Ja, så enkelt kan det sies. Vi gir oss ikke før forslaget er nedstemt nok en gang!

Les mer om AUFs landsmøte her, og om skolepenger her.

Del dette