Du er her: Student.no > Nyheter > NSO fordømmer massakren i Kenya og ønsker bedre beskyttelse av utdanning

08.04.2015

NSO fordømmer massakren i Kenya og ønsker bedre beskyttelse av utdanning

De grufulle drapene ved universitetet i Garissa, Kenya, føyer seg inn i den triste rekken av terroraksjoner utført mot utdanningsinstitusjoner det siste året. Norsk studentorganisasjon (NSO) vil ønsker å vise vår medfølelse og solidaritet til ofrene og deres familier for disse grufulle hendelsene.

Uttalelse fra Norsk studentorganisasjon 8/4-15

Å gjøre skoler og universiteter til mål for terror og krigshandlinger er noe av det mest grusomme man kan gjøre. Dette skal være bygg der elever og studenter skal kunne føle seg trygge. Trygghet er en nødvendighet for at barn og unge skal kunne utvikle seg og tilegne seg kunnskap.

Vi ser at flere grupperinger velger å angripe kunnskap og utdanning, dette er trist da nettopp deling og utvikling av kunnskap er en av forutsetningene for fred, forsoning og utvikling. Angrep av denne arten går langt utover dem som ble direkte rammet av skuddene. Vi håper at kunnskap beskyttes, skoler skal bli trygge områder og at angrepene på kunnskap tar slutt verden over.

NSO vil berømmer den norske regjeringens satsning for å gi utdanningsbygg samme særskilte beskyttelse som sykehus under krig. Dette er tiltak studenter i Norge, særlig SAIH, har kjempet for. Det er godt å se at Børge Brende fremmer dette ovenfor resten av verdenssamfunnet.

Så lenge angrepene på kunnskap, studenter og elever fortsetter står norske studenter i solidaritet med ofrene og omgivelsene deres som ville nytt godt av deres utdanning.

«Utdanning er det viktigste våpen hvis vi vil oppnå forandring i verden» Nelson Mandela

Del dette