Du er her: Student.no > Nyheter > Nå er sentralstyret i gang!

12.09.2016

Nå er sentralstyret i gang!

Første sentralstyremøte 2016/2017. Foto: NSO
Første sentralstyremøte 2016/2017. Foto: NSO

I helgen hadde sentralstyret sitt første møte for perioden. Sentralstyret bestemte hvilke politiske plattformer som skal behandles på landsmøtet i 2017, hvilke politiske dokumenter som skal avvikles eller oppdateres – og ga sin støtte til danske studenters kamp mot kutt i stipendene.

Internasjonal politikk og organiseringen av høyere utdanning på agendaen

På landsmøtet, 24.-26. mars 2017, skal internasjonal plattform og plattform for organisering og dimensjonering av høyere utdanning og forskning opp til behandling. Plattformene bestemmer blant annet hva NSO mener om internasjonale studentsaker og hvordan høyere utdanning og forskning i Norge skal organiseres og finansieres.

Færre politiske dokumenter i NSO

Noe av politikken i de supplerende politiske dokumentene til NSO har med årene blitt utdatert eller er tatt inn i de politiske plattformene. Derfor har sentralstyret besluttet å avvikle de politiske dokumentene om studiekvalitet og velferd, nasjonale studentombud, stillingsvern, og forsknings- utviklingsbasert utdanning.

NSO støtter de danske studentene i kampen mot kutt i stipendene!

Votering om støtte til danske studenter sentralstyremøte 1 2016/2017

Danske myndigheter har foreslått en svekking av stipendet for studenter i Danmark. Sentralstyret kaller det et angrep på kunnskapssamfunnet og støtter danske studenter i kampen for å beholde studiestøtten slik den er. Du kan lese hele resolusjonen her.

Sentralstyret møtes igjen 20. oktober

Neste sentralstyremøte finner sted 20. oktober. Da skal sentralstyret blant annet velge en vedtektskomite og gi innspill til de to politiske plattformene som skal behandles på landsmøtet. Vi viser som vanlig direktesending av møtet her på student.no

Del dette