Du er her: Student.no > Nyheter > – Nå er arbeidet med studentbevegelsens historie startet

07.03.2019

– Nå er arbeidet med studentbevegelsens historie startet

Nå er arbeidet med studentbevegelsens historie startet Norsk studentorganisasjon (NSO), har denne våren engasjert Åsmund Borgen Gjerde som forfatter til å skrive historieboken om den norske studentbevegelsen. Gjerde har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen.

–  Med Åsmund Borgen Gjerde på plass er vi endelig er i gang med å skrive historien om studentbevegelsen i Norge. Vi er veldig stolte som har med Åsmund på laget, sier NSOs leder, Håkon Randgaard Mikalsen

NSO har gjennom flere år jobbet med å få til en bokutgivelse om den organiserte studentbevegelsen i Norge. Nå er endelig både finansiering og forfatter på plass. Formålet med prosjektet er å sikre dokumentasjon, utforskning og formidling av denne historien til den interesserte allmennheten i dag og i fremtiden.

Jeg er veldig glad for å få oppdraget med å skrive historien om den norske studentbevegelsen. Det er et utfordrende og veldig spennende oppdrag. Jeg kommer nettopp tilbake fra en drøy ukes arbeid i Riksarkivet der jeg har begynt prosessen med å gjennomgå det enorme men velordnede arkivmaterialet etter de nasjonale studentorganisasjonene, uttaler Åsmund Borgen Gjerde

Les mer om Åsmund Borgen Gjerde:

–  Nå er vi begynt, og etter hvert planlegger vi også å komme i kontakt med personer som tidligere har vært tilknyttet studentbevegelsen for å få deres bidrag. Historieprosjektet er ventet å vare 3-4 år. Den dagen boken er ferdig gleder jeg meg virkelig til, avslutter Mikalsen.

Del dette