Du er her: Student.no > Nyheter > Moderniseringsprosjektet i Lånekassen er ferdig

28.11.2014

Moderniseringsprosjektet i Lånekassen er ferdig

DIGITALISERT: Moderniseringen Lånekassen har vært gjennom gjør at man får tilgang på digital postkasse og mulighet for elektronisk signering, blant annet. Foto: Skjermdump fra Lanekassen.no.
DIGITALISERT: Moderniseringen Lånekassen har vært gjennom gjør at man får tilgang på digital postkasse og mulighet for elektronisk signering, blant annet. Foto: Skjermdump fra Lanekassen.no.

Papirsøknadene er historie, eviglange køer for å få gjeldsbrevet er en saga blott og antallet kundebrev på papir reduseres fortløpende. Torsdag deltok NSO på markering av avslutningen på Lånekassens LØFT.

LØFT står for «Lånekassens ønskede fremtid» og representerer de enormt omfattende omstillingene Lånekassen har gjort de siste årene for å modernisere, omstrukturere og gjøre søknadsprosessen lettere for studenter, sier styremedlem i Lånekassen og velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig i NSO, Kristian Myhre.

Tildeling og utbetaling av støtte er mye mer lettvint nå enn det var, og det gir økt tilgjengelighet og lavere terskel for å søke, mener han.

Målet for fornyelsen av Lånekassen har vært bedre og mer målrettet informasjon til kunder og samarbeidspartnere, økt selvbetjening og automatisering og økt effektivitet. Det merker studentene blant annet gjennom redusert saksbehandlingstid og bedre tilbakebetalingsordninger.

Markeringen torsdag var en intern feiring av ferdigstillelsen av prosjektet, men studenter har kunnet merke forandringene lenge allerede.

Det er jo ingenting «spesielt» med at en bedrift har elektroniske søknader lenger, men Lånekassen var faktisk først og gikk foran på digitalisering. Det kan man fort glemme når vi allerede føler at den nye søkeprosessen er vel etablert, og derfor var det fortjent at de feiret seg selv i dag, mener Myhre.

Det har tatt ti år og 815 millioner kroner å etablere det nye systemet, som fortsatt kan oppdateres videre i fremtiden.

Del dette