Du er her: Student.no > Nyheter > NSO deltar på March for Science 22. april

21.04.2017

NSO deltar på March for Science 22. april

I morgen arrangeres March for Science i over 500 byer verden over. Marsjen er til for å forsvare kunnskap, uavhengig forskning og uredd forskningsformidling. Bli med å forsvare akademisk frihet og vært felles kunnskapsgrunnlag!

I Norge arrangeres March for Science i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Longyearbyen, Ny Ålesund og Stavanger. Så om du er i en av disse byene i morgen oppfordrer vi til å bli med! Mer informasjon om de ulike arrangementene kan du lese her.

NSO mener vi må stå sammen for å forsvare den frie forskningen og vårt felles kunnskapsgrunnlag. Når vi rundt om i verden ser at politikere prøver å styre den frie forskningen, at forskere blir truet til ikke å formidle sine kunnskaper og forskningsresultater, og at «falske nyheter» faktisk har blitt et begrep. Da er det på tide å stå opp for å verne om akademisk frihet og vårt felles kunnskapsgrunnlag. Disse er to viktige grunnsteiner både i akademia og samfunnet forøvrig, og er avgjørende for et velfungerende demokrati.

Studenter skal kunne ta utdanning, uavhengig av politisk ståsted og engasjement. I år tar vi, sammen med SAIH, med banneren «Proud supporters of academic freedom», for å kaste lys på den viktige ordningen «Students at Risk», som vi håper blir en permanent ordning i Norge.

Del dette