Du er her: Student.no > Nyheter > – Livet er på Høgskolen

30.01.2015

– Livet er på Høgskolen

Hans Marius Martinsen har vært aktiv studentpolitiker i tre år, og bidro til å sette Ålesund på det studentpolitiske kartet da han i samarbeid med NSO inviterte alle landets studentledere til HiAls på ledersamling den 16. og 17. januar. Nå skal han bruke det meste av sin tid på fusjonsprosessen høgskolen står i.

Det er jo sånn det blir, at det største som skjer selvfølgelig også tar opp mest oppmerksomhet. Det skulle bare mangle. Min viktigste jobb nå er å ivareta studentene i Ålesund sine interesser, sier Martinsen, som er leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Ålesund.

Onsdag ble det kjent at HiAls skal fusjonere med NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Høgskolen i Gjøvik. Martinsen ser mange fordeler med fusjonen, men sier også at han ikke håper skolens særpreg blir utvannet.

– HiAls har mange kvaliteter som er verdt å bygge videre på, for eksempel et unikt samarbeid med lokalt næringsliv som gagner studentene både underveis og etter utdanning.

– Vil og kan forandre

Martinsen ble aktiv studentpolitiker i 2012, da han ble valgt som nestleder for studentparlamentet i HiAls. Han husker godt hvorfor han valgte å ta steget inn i studentpolitikken.

Jeg har hele tiden vært bevisst på forbedringspotensialet på min egen institusjon, og jeg har følt at jeg både vil og kan bidra til å gjøre det bedre. Samtidig mener jeg hele utdanningssektoren er veldig spennende, den legger premisser for samfunnet generelt. 

Hva er ditt største øyeblikk som studentpolitiker?

Det må være første skoledag høsten 2014 da jeg skulle holde tale til alle de nye studentene. Det var i alle fall det mest intense øyeblikket.

Martinsen håper flere studenter vil engasjere seg i studentpolitikk.

Det handler om å ta grep om egen hverdag. Mitt råd til studenter som vil engasjere seg? Start i det små, som for eksempel i egen klasse, oppfordrer han, og legger til at engasjementet også betaler seg i å åpne flere dører både akademisk og sosialt.

– Hva er det beste med studentbevegelsen?

Det er et sett med fantastisk talentfulle og intelligente folk som utstråler energi og engasjement.

– Og det dårligste?

Det skjer for mye og er for mye å gjøre… Men det er jo ikke bevegelsens feil som sådan, det er mer en egenskap jobben har. 

Ikke bare studentpolitikk

Mye å gjøre, kombinert med sterkt engasjement for sakene, gjør at Martinsens hverdag i all hovedsak utspiller seg på høgskolen.

Det er her min sosiale referanseramme er. Jeg jobber her, studerte her, har venner her. Det sagt er jeg selvfølgelig også veldig glad i å trene, og det gjør jeg gjerne ute. Om sommeren liker jeg å gå i fjellet. Dessuten leser jeg mye, både avisartikler og bøker. Det finner jeg alltid tid til. 

– Hva gjør deg glad?

Det første jeg tenker på er øl! Men først og fremst å være studentpolitiker, selvfølgelig. 

– Og hva gjør deg forbanna?

Uvitenhet og urettferdighet. Det siste høres kanskje sosialistisk ut, men det trenger det ikke være. 

– Til slutt – hva ville du gjort hvis du var statsminister for én dag?

Innført heltidsstudenten med studiestøtte på 2G av folketrygden og 80 % stipendandel. Lagt til grunn at jeg var diktator, smiler han.

 

Del dette