Du er her: Student.no > Nyheter > La din stemme bli hørt!

15.10.2014

La din stemme bli hørt!

Har du fått lenke til spørreskjema fra NOKUTs studiebarometer? Da er det viktig at du bidrar!

Studiebarometeret.no gjør det mulig å sammenligne studieprogram innenfor og mellom institusjoner, og kan derfor være et viktig virkemiddel for studenter å benytte seg av i sine valg av studier. Den er ment å være et verktøy for nettopp studiesøkere som ønsker å finne informasjon om hvor god studentene oppfatter at kvaliteten er.

Alle studenter i andre studieår på bachelor- og masterprogram, samt 5. årsstudenter på integrerte masterprogram, får muligheten til å delta. Det omfatter nesten 60.000 studenter.

Jo flere som svarer, jo mer troverdig blir resultatene fra Studiebarometeret. Det gjør også undersøkelsen mer synlig, og det øker sannsynligheten for at institusjonene faktisk iverksetter tiltak for å bedre kvaliteten der det er behov for det, sier Therese Eia Lerøen, fagligpolitisk ansvarlig i NSO.

I undersøkelsen blir studenter spurt om deres oppfatning av ulike kvalitetsdimensjoner ved studiet de går på. Dette dreier seg blant annet om undervisningskvaliteten, studieinnsatsen til studentene og yrkesrelevansen. Undersøkelsen tar 10 minutter å besvare. Lenken til undersøkelsen er sendt ut via e-post og sms.

Studiebarometeret gjør seg mer relevant fordi spørsmålene er like for alle studenter uansett institusjon. Jeg oppfordrer alle som kan til å delta, avslutter Eia Lerøen.

Se resultatene fra fjorårets undersøkelse her.

Del dette