Du er her: Student.no > Nyheter > – Kvalitet i utdanningen gjennomsyrer alt

29.03.2014 (oppdatert 28.04.2014)

– Kvalitet i utdanningen gjennomsyrer alt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen måtte svare på spørsmål om alt fra studentenes helsetilbud, bygging av studentboliger og etterslep av oppussing til studiestøtte og kvalitet i høyere utdanning da han deltok i studentenes spørretime på #LMNSO.

Statsråden var spesielt fornøyd med fokuset NSO setter på kvalitet i utdanningen.

–  Det at kvalitet i utdanningen gjennomsyrer alt NSO mener gjør at NSO blir en troverdig aktør i samfunnet – og bare på de siste fem månedene jeg har vært statsråd har organisasjonen vokst veldig i mine øyne, fortalte Isaksen.

Fokus på studentboliger
NSO-leder Ola M. Rydje var fornøyd med signalene Isaksen uttrykte under spørretimen.

Torbjørn ser på valgveggen

–  Isaksen snakket spesielt om viktigheten av å bygge studentboliger, både fordi det er viktig for studentvelferd og dermed kvalitet i utdanningen, men også fordi mangel på studentboliger øker presset i det private markedet, somjo er negativt for resten av samfunnet også. Det tar jeg som et viktig signal på at regjeringen ønsker å bygge flere studentboliger framover – og det er greit å kunne minne ham på hans egne ord i ettertid, sier Rydje.

Statsråden understreket at Regjeringen fokuserer både studentboliger og studiestøtte, og minnet om statsbudsjettet for 2014 legger opp til den største økningen av den reelle studiestøtten på ti år, samt bygging av 1300 nye studentboliger.

– Jeg vet dere ikke er helt fornøyd med dette, men det er det det er. Vi vil fortsette å jobbe med dette, og jeg regner med vi vil fortsette det gode samarbeidet og de konstruktive debattene med NSO om disse temaene også i framtiden.

Snur #mistillit til #tillit
I 2012 endret den rødgrønne regjeringen styringsreglene for Studentsamskipnadene, og innførte behov for to tredjetalls flertall i «alle viktige saker». Det betyr i praksis at et rent studentflertall ikke er nok til å vedta en sak. Fredag annonserte Isaksen til et jublende landsmøte at han så raskt som mulig vil reversere denne endringen.

IMG_5032

Jeg har tiltro til at studenter vet sitt eget beste. Det er et viktig prinsipp for meg at beslutninger bør tas nærmest mulig dem de angår. Studentstyringen av samskipnadene fikk en alvorlig knekk da loven ble endret til at man må tilslutning fra to tredjedeler av styret i viktige saker. Derfor vil regjeringen nå endre denne bestemmelsen, og gi studentene tilliten tilbake, kunngjorde han fra talerstolen.

– Et samlet studentnorge takker for tilliten. Vi kjempet hardt mot endringen da den kom, og vi har kjempet hardt for å få den reversert. Dette er en god dag for norske studenter, sier Rydje, og legger muntert til at han nå skal finne ut hva slags kake de liker i Regjeringen, Venstre og Krf – for dette skal feires.

Del dette