Du er her: Student.no > Nyheter > Kvalitet i fokus på årets kontaktkonferanse

22.01.2015 (oppdatert 24.01.2015)

Kvalitet i fokus på årets kontaktkonferanse

INTERVJU: Anders Kvernmo Langset intervjuet statsråd Torbjørn Røe Isaksen om finansiering under Kunnskapsdepartementets kontaktkonferanse
INTERVJU: Anders Kvernmo Langset intervjuet statsråd Torbjørn Røe Isaksen om finansiering under Kunnskapsdepartementets kontaktkonferanse

Tirsdag inviterte Statsråd Torbjørn Røe Isaksen og Kunnskapsdepartementet aktører i sektoren for høyere utdanning til sin årlige kontaktkonferanse. Norsk studentorganisasjon deltok med tre representanter, og leder Anders Kvernmo Langset hadde en sentral rolle i programmet. Omlag 150 nysgjerrige deltagere var på plass i de vakre omgivelsene i Universitetet i Oslos Aula.

Temaet for konferansen var «Kvalitet i universitetene og høyskolene – finansiering og utdanning». NSO-lederen ble utfordret til å intervjue statsråden i 15 minutter om finansiering, og debatterte også med ulike aktører i sektoren rundt temaet utdanningskvalitet. Særlig debatten fikk frem mange spennende tiltak for å øke oppmerksomheten gjennom å belønne gode forelesere, og hvordan løfte nivået på undervisningen ved våre universiteter og høyskoler. Intervjuet ble en humoristisk affære hvor Kvernmo Langset bygde opp et incentivsystem for å trekke de gode svarene ut av kunnskapsministeren. Statsråden svarte godt for seg, og uttrykte en klar skepsis til indviduelle incentiver som for eksempel turbostipend, som var et av ekspertutvalgets anbefalinger. Dette til stor glede blant NSOs representanter.

Selv om temaet var kvalitet og finansiering, var det tydelig at den nært forestående strukturmeldingen var noe rektorene og direktørene ved institusjonene ønsket å debattere. NSO forsøkte å koble de to temaene ved stille spørsmål om fokuset har vridd seg over fra kvalitet til fusjon. NSOs oppfatning om at så er tilfelle, ble ikke endret i løpet av konferansen.

Konferansen i seg selv var en fin opplevelse og en strålende mulighet for NSO til å spre vår politikk, både til departementet, institusjonene og andre organisasjoner. Kontaktkonferansen er både den største og viktigste konferansen arrangert av kunnskapsdepartementet, og NSO gleder seg allerede til neste år.

Del dette