Du er her: Student.no > Nyheter > God jul fra studentbevegelsen

04.12.2015 (oppdatert 18.01.2016)

God jul fra studentbevegelsen

NSOs arbeidsutvalg 2015/16 ønsker alle en god jul og et riktig godt nytt år!
NSOs arbeidsutvalg 2015/16 ønsker alle en god jul og et riktig godt nytt år!

Etter en hektisk høst kan du, stortinget og vi ta juleferie. Det har skjedd mye spennende denne høsten som kommer til å få betydning for høyere utdanning og studenter i mange år fremover.

Det har vært en spennende høst. Arbeid med og gjennomslag for 11 måneder studiestøtte, et godt kunnskapsbudsjett og en offensiv start på arbeidet med en stortingsmelding om kvalitet er bare noen av høydepunktene fra denne høsten, sier en stolt leder av NSO Therese Eia Lerøen.

Statsbudsjettet som ble lagt frem av regjeringen i oktober inneholdt en økning i studiestøtten med 3,1% og 2.200 studentboliger. Etter forhandlingene med samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre var ferdig og budsjettforliket ble lagt frem lå det også inne en opptrappingsplan for å nå målet om 11 måneder studiestøtte.

statsbudsjett forliket11 måneder studiestøtte har vært en lang kamp for studentbevegelsen. Det er mange som skal ta ære for dette både i studentbevegelsen og blant gode samarbeidspartnere, sier Eia Lerøen.

Når julen og 2015  er ferdig vil 2016 by på enda flere høydepunkter. Studentbevegelsen fyller 80 år, NSO skal arrangere et internasjonalt seminar i bergen om «den globale studentstemmen», studentene skal være en klar og tydelig stemme i samfunnsdebatten og overfor regjering og storting i viktige saker. Til våren venter blant annet produktivitetskommisjonens sluttrapport, arbeid med kvalitet i høyere utdanning, statsbudsjett og partiprogramprosessen for valget 2017.

Jeg gleder meg på vegne av studentbevegelsen i Norge til et kjempespennende år i 2016. Jeg er stolt over at vi skal føre videre en klar og tydelig stemme som studentbevegelsen har vært de siste 80 årene. For å sitere Venstres Iselin Nybø «Med NSO er det ikke bare mas, mas, mas, over hele linja», avslutter Therese Eia Lerøen.

God jul! 

Del dette