Du er her: Student.no > Nyheter > Fordelingen av studentboliger for 2014

19.03.2014

Fordelingen av studentboliger for 2014

Regjeringen presenterte i dag sin fordeling av tilskudd til bygging av studentboliger.

Regjeringen presenterte i dag sin fordeling av tilskudd til bygging av studentboliger. De har prioritert pressområdene med om lag tre fjerdedeler av tilskuddet. Behovet for flere studentboliger er stort i hele landet, men NSO mener det er bra at regjeringen har tatt hensyn til pris og tilgjengelighet i tildelingen.

Hver dag det tildeles penger til studentboliger er en dag vi er fornøyde på. Regjeringen har prioritert å fordele studentboligene der prisnivået på det private markedet er høyere og der hvor behovet målt i antall er størst. Det er NSO fornøyd med, sier leder av Norsk studentorganisasjon, Ola Magnussen Rydje.

I år er også vilkårene for bygging av studentboliger bedret med økt kostnadsramme og økt statlig tilskudd. Regjeringen gjør med dette et viktig grep for å realisere flere av studentsamskipnadens byggeprosjekter raskere.

Selv om regjeringen øker i antall studentboliger fra tidligere år, er ikke behovet mettet.

Studentboliger er viktig både for studenter og andre på det private leiemarkedet. Med flere studentboliger blir tilgangen større og prisene lavere. Hver dag det tildeles penger til studentboliger er en gledens dag, men vi kommer til å fortsette å kjempe for at regjeringen kommer opp på 3000 i statsbudsjettet for 2015, uttaler Magnussen Rydje.

Del dette