Du er her: Student.no > Nyheter > Følg oss på høring i Helse- og omsorgskomiteen!

06.11.2014

Følg oss på høring i Helse- og omsorgskomiteen!

Torsdag har Helse- og omsorgskomiteen åpen høring om studenters helse- og velferdstilbud. NSO stiller på høring sammen med lederne i velferdstingene i Oslo og Akershus, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Se våre innspill her fra kl 13.00 til 13.05. Velferdstingene har høring fra 13.05 til 13.10.

Bakgrunnen for høringen er et representantforslag fra Ketil Kjenseth, Iselin Nybø og Abid Raja. De foreslår at studenter skal ha rett til å ha én fastlege hjemme og én på studiestedet. I tillegg ønsker de at almennlegekapasiteten og kapasiteten innen det psykiske helsetilbudet skal styrkes ved studiesteder og i kommuner som har en høyere utdanningsinstitusjon.

–  Vi er veldig positive til dette forslaget, og vil be komiteen gå inn for det. Det er et viktig initiativ fra representantene i Venstre, og vi håper et samlet storting vil stå opp for studenters psykiske helse, sier velferds- og likestillingsansvarlig i NSO, Kristian Myhre.

Myhre viser til resultatene i Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT) 2014, som viste at en av fem studenter har psykiske plager.

Mange studenter sliter, og det er derfor viktig å finne tiltak som favner bredt og treffer mange. 

I det samme forslaget som er fremmet i Stortinget ligger også forslag om å utvide ordningen med subsidiert prevensjon til å gjelde opp til og med 24 år, samt utvide helsesøstres foreskrivningsrett til prevensjonsmidler.

Del dette