Du er her: Student.no > Nyheter > Første fagrådssamling

08.11.2017

Første fagrådssamling

Mandag den 6.november ble NSOs første fagrådsamling arrangert på vårt kontor i Oslo. Sammen med fagrådet, deler av sekretariatet og arbeidsutvalg så var det 15 spente deltakere som tilbragte ettermiddagen sammen.

Fagrådet består av alle studentrepresentantene i de fagstrategiske enhetene i Universitets og høgskolerådet. Vi fikk besøk fra Magnus Sparre som jobber som rådgiver i UHR og Christian H. Bjerke som jobber som direktør av Simula Garage. Fagrådet ble orientert om hva som skjer i NSO sentralt av Kine Nossen og Ida Austgulen fra Arbeidsutvalget, og NSO fikk gode innspill for det videre arbeidet.

Det var en spennende ettermiddag der studentrepresentantene fikk et innblikk i UHR som organisasjon og hva slags planer de har for fremtiden. Sparre oppfordret studentene til å løfte relevante saker og å ta ordet. Fagrådene fikk også en mulighet til å gi relevante innspill til Sparre.

I Bjerke sitt foredrag så fikk deltakerne vite at Norge utvikler mye bedre forskning enn noen gang. Hanna Louise Price-Stephens fra nasjonalt råd for lærerutdanning satt veldig pris på dette og sier følgende: «Veldig spennende å høre om det norske forskningssystemet. Det var særlig interessant å få avkrefta noen myter som dukker opp i debatten om norsk forskningspolitikk, som jeg kommer til ta med meg hjem etter samlingen.»

Dette var første gangen NSO arrangerte en fagrådssamling etter at Landsmøtet opprettet fagrådet i vår. Hedda Eia Vestad sitter i fagrådet som representant for lærerstudentene: «Jeg synes fagrådet kan fungerer godt som en måte for NSO å rådføre seg om mer fagspesifikk politikk. Det er også en arena for oss som sitter i UHR til å drive erfaringsutveksling og løfte felles idéer og tanker» sier Vestad.

Fagrådssamlingen var en veldig spennende samling, det var flott å få innspill fra fagrådet om aktuelle saker og deres fremtid, sier Fag- og forskningspolitisk ansvarlig Kine Nossen med stor entusiasme.

Del dette