Du er her: Student.no > Nyheter > Et inkluderende akademia

24.06.2016

Et inkluderende akademia

NSOs fane
NSOs fane "et inkluderende akademia uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Denne uken er det Pride i Oslo og i morgen deltar Norsk studentorganisasjon (NSO) i paraden under fanen «Et inkluderende akademia uavhengig av seksuell orientering, kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet».

– Vi ønsker å gå i paraden for å markere viktigheten av et inkluderende og åpent akademia. Alle studenter og ansatte skal føle seg velkommen uavhengig av seksuell orientering, kjønnstuttrykk og kjønnsidentitet, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

NSO arbeider for et bredt mangfold både blant ansatte og studenter og mener at dette vil skape bedre studiemiljøer, økt kvalitet og styrker høyere utdanning som et middel for aktiv demokratisk deltakelse i samfunnet. Bredt sammensatte studentgrupper gir flere perspektiver i faglige diskusjoner.

– Et inkluderende akademia sikrer at alle har de samme mulighetene til å skape sin egen fremtid. Mangfold er et gode for samfunnet både i utdanningsløpet og i fremtidens arbeidsliv, sier Eia Lerøen.

I fjor deltok rundt 25.000 personer i paraden, og vi håper enda flere vil være med i år.

– Vi vil oppfordre alle studenter til å bli med oss i paraden og fortsette arbeidet for et mer åpent og inkluderende akademia, avslutter Eia Lerøen.

Oppmøte: Grønlandsleiret ved politihuset/Grønløand kirke 12:00.
Avgang: 13:00

Del dette