Du er her: Student.no > Nyheter > KrF-Rigmor fikk dominoadvarsel

29.10.2014

KrF-Rigmor fikk dominoadvarsel

Hans Marius Martinsen (leder av Høgskolen i Ålesund) og Joanna Antoniak (leder av Høgskolen i Volda) på stortinget for #stoppskolepenger
Hans Marius Martinsen (leder av Høgskolen i Ålesund) og Joanna Antoniak (leder av Høgskolen i Volda) på stortinget for #stoppskolepenger

Rigmor Andersen Eide (KrF) møtte lederne fra Høgskolen i Volda  og Høgskolen i Ålesund onsdag. Der mottok hun et klart krav om å stoppe forslaget om skolepenger for internasjonale studenter.

dominoiJoanna Antoniak, leder av Høgskolen i Volda, overrakte Eide et dominospill med påskriften «#Stoppskolepenger» på vegne av seg selv og Martinsen.

Dominobrikkene er en fin visualisering av det som kommer til å skje dersom skolepenger blir innført. Erfaringer fra andre land viser jo nettopp det – at de internasjonale studentene er første brikke i det som til slutt ender med at alle studenter må betale, sier hun.

Antoniak håper KrF vil være prinsippfaste i Stortinget.

Rigmor Andersen EideVi snakket med Eide om skolepenger i dag, men jeg håper ikke hun egentlig trenger overbevisning. KrF var i mot i fjor og da bør saken være enkel i år også! Det håper i alle fall jeg, blant annet på vegne av alle de internasjonale studentene ved min institusjon som er bekymret for at de ikke vil få råd til studieplassen sin lenger.

Studentlederne fra Høgskolene i Møre og Romsdal tok også opp studentenes velferdssituasjon med KrF-representanten.

Resultatene i SHoT bekymrer oss, og det var veldig konstruktivt å diskutere tilbud og mulige løsninger med henne, sier Antoniak.

 

Del dette