Du er her: Student.no > Nyheter > Den internasjonale studentdagen 2015

17.11.2015

Den internasjonale studentdagen 2015

(foto: Universitetet i Bergen UIB)
(foto: Universitetet i Bergen UIB)

Den 17. november markeres den internasjonale studentdagen av studenter rundt om i verden. I år har Norsk studentorganisasjons (NSO) medlemslag valgt å benytte dagen til å sette fokus på psykisk helse blant studenter, og presset man opplever som student.

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse fra 2014 viser at mange studenter sliter med eksamensangst og lav selvopplevd studiemestring. Dette er tematikk som kan knyttes tett opp i mot studentens psykiske helsetilstand. Eksamensangst, redsel for fremlegg og frykten for å feile er noe de fleste studenter i større eller mindre grad kan relatere seg til.

På et eller annet tidspunkt vil de fleste studenter oppleve stress og utfordringer ved å studere. Derfor er det svært viktig for NSO at vi bruker de mulighetene vi har til å utveksle tanker og erfaringer for å hjelpe hverandre til å gjøre studiehverdagen litt lettere, sier leder av NSO, Therese Eia Lerøen

Det er nettopp dette vi ønsker å bruke studentdagen 2015 til å sette fokus på. Dagen vil bli markert ved forskjellige typer arrangementer rundt om i landet. Alt fra studenter som står på stands for å glede sine medstudenter med foredrag og tips fra personer med god kunnskap på området.

Vi er stolte av at flere av våre medlemslag ønsker å spille en rolle i feiringen av denne dagen. Sammen håper vi å gjøre dette til en tradisjon blant studenter i Norge, sier Eia Lerøen.

Tradisjonene for den internasjonale studentdagen strekker seg for mange land flere år tilbake, men her i Norge har dette ikke vært dag man har prioritert å markere de senere årene. Det blir andre året på rad vi markerer det, da vi viet dagen til internasjonale studenter og det mangfolde internasjonale kollegaer skaper på studiestedene i fjor.

NSO støtter seg også til European Students Union (ESU) og Organising Bureau og European School Student Unions (OBESSU) sin markering om gratis utdanning for å motvirke radikalisering og fremmedfrykt.

Oversikt over lokale arrangement hos NSOs medlemslag

Hvor Hva Kontaktperson Telefon Epost
HiNT Foredrag, stand, alle campus Kevin Hovdahl Holmli 93006649 studentorganisasjonen@stud.hint.no
HiH (Harstad) Stand Denisa Sobarzo 41692068 denisa_85@hotmail.com
DMMH «Psyk Uke», foredrag, stand, filmvisning, sportsturnering, div. Helene Bakkland 93204850 studentrad@dmmh.no
NTNU Diskusjon/debatt Jone Trovåg 91573967 leder@studenttinget.no
UiA Stand Silje Wingereid Hammerstad 46425295 leder@stastudent.no
NiH Stand, foredrag med Tom Henning Øvrebø Cecilie Kappelslåen  95727544 cecci_kappelen@hotmail.com
UiS Stand, debatt og presentasjoner Anine Klepp 92819942 leder@stor.uis.no
Del dette