Du er her: Student.no > Nyheter > Den globale studentstemmen samles snart i Bergen

21.03.2016

Den globale studentstemmen samles snart i Bergen

NSO er stolt over å kunngjøre seminaret Den globale studentstemmen og generalforsamlingen i den Europeiske studentunionen (ESU) som vi arrangerer i Bergen, 9.-14. mai!

Vi har invitert nasjonale studentrepresentanter fra 38 europeiske land til  å delta på seminaret og ESUs 70. generalforsamling. NSO ser på det som en stor ære å være vertskap for et så stort og viktig arrangement.

I tillegg til ESU har NSO invitert femten ikke-europeiske lands studentrepresentanter til Bergen. Ønsket er å begynne et samarbeid for å opprette en fungerende og legitim global studentorganisering.

Studentrepresentantene fra Canada, USA, Sør-Afrika, Ghana, Zimbabwe, Burkina Faso, Kurdistan, Russland, Hong Kong, Burma, Brasil, Cuba, Chile, Argentina og Nauru skal samles med et utvalg av deres europeiske kolleger (deriblant NSOs internasjonalt ansvarlige, Helge Schwitters). Oppdraget blir å sparke i gangdiskusjoner og debatter for å skape et fellesskap rundt det som er viktig og verdifullt for verdens studenter.

En forberedende gruppe skal samles på Voss for å diskutere fram en samarbeidsavtale, før det formelle seminaret avholdes 9.-11. mai ved Universitetet i Bergen.

ESUs generalforsamling finner sted ved Universitet i Bergen, 12.-14. mai.

Les mer om arrangementet i prosjektbeskrivelsen.

Del dette