Du er her: Student.no > Nyheter > Bruk utestemmen!

17.04.2018

Bruk utestemmen!

På årets landsmøte inviterer nettopp deg til å dele din hjertesak med oss. 

I Tønsberg 20. – 22. april avholdes årets landsmøte i Norsk studentorganisasjon. Kandidatene skal bli påtroppende, handlingsplanen skal bli vedtatt, mangfold, inkludering og likestilling skal diskuteres og årets tema er ikke lite passende etter det turbulente året vi har sett.

Årets tema er #BrukUtestemmen!

Vi har lenge blitt fortalt å snakke med inne-stemmen. Å trå varsomt, men noen ganger holder det ikke.

Noen ganger må man heve stemmen for å si fra når noe ikke er som det skal – slik vi har sett mange varslere har turt å gjøre det siste året. Sektor etter sektor har dratt frem sine mørkeste historier frem i lyset. Og akademia har ikke vært unntatt. Med disse historiene, ønsker vi nå, å få til en endring.

For oss er det viktig at studentene bruker sin utestemme på å kreve et mer uttrykkelig rettsvern gjennom Universitets- og høgskolelovens revidering.

Vi spør deg: hva bruker du utestemmen din på?

Er det én ting arbeidsutvlaget har brukt utestemmen på i år, er det kampen for studenters rettigheter, i Norge og i verden. I vår sektor har vi sett over 100 trakasseringssaker. Tall viser at 9 % av studentmassen blir mobbet. Dette kan ikke fortsette.

 Alle studenter har rett på en trygg studiehverdag.  Studenter fortjener en studiehverdag fri for trakassering og mobbing. Studenter fortjener en studiehverdag fri for frykt, sier nestleder i Norsk studentorganisasjon, Anne Helene Bakke.

Dette er noe av hva arbeidsutvalget har jobbet med i år.

Hva har du jobbet med?

Hva er din hjertesak i studentpolitikken som flere burde bry seg om? Kanskje er det kjønnsnøytrale garderober; kvotering av kvinner på pensum; nei til kvotering; skolepenger som sosial utjevner; mentorordning-prøveprosjekt; kildesortering i kantina eller noe helt annet? Uansett ønsker vi at delegatene her skal gå opp på talerstolen for å snakke om saker som opptar dem.

Delta, og del din hjertesak og bruk utestemmen på årets landsmøte.

Vi håper dere ønsker å dele deres utestemme med oss på #LMNSO !

 

Del dette