Du er her: Student.no > Nyheter > 11 måneders studiestøtte ble feiret med kake

16.12.2015

11 måneders studiestøtte ble feiret med kake

NSOs arbeidsutvalg var ,15. desember 2015, på stortinget å feiret 11 mnd studiestøtte med representanter fra Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre  (foto NSO)
NSOs arbeidsutvalg var ,15. desember 2015, på stortinget å feiret 11 mnd studiestøtte med representanter fra Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre (foto NSO)

For en liten tid tilbake vedtok et enstemmig storting at regjeringen skulle presentere en plan for opptrapping til 11 måneders studiestøtte. NSO tok med kake til stortinget for å feire dette.

23. november og 3. desember var merkedager for studentbevegelsen. Etter en lang kamp var det tid for å feire de som la grunnlaget Kakefest 11 mndfor at dette endelig skal gjennomføres, sier en stolt leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Therese Eia Lerøen.

Forslaget om 11 måneder studiestøtte utløste umiddelbart jubel hos studentene som lenge har kjempet for dette. Gleden ble ikke mindre da et enstemmig storting vedtok punktet kort tid senere.

–  Endelig kommer planen for 11 måneder studiestøtte. Dette vil bety mye for alle studentene som nå kan fokusere på studier og eksamen, og ikke bare deltidsjobben, også i juni, sier Eia Lerøen.

Til neste år feirer studentbevegelsen sitt 80-årsjubileum. NSO er veldig stolte av at vi samme år får på plass en plan for innføringen av 11 måneder studiestøtte. For å feire gjennomslaget dro NSOs arbeidsutvalg på stortinget med kake. Sammen med utdanningspolitikerne fra Venstre, KrF, Frp og Høyre hadde vi en hyggelig førsjulsfeiring av et godt budsjett for fremtidens studentvelferd.

–  Når de leverer 11 måneders studiestøtte fortjener de kake, sier en fornøyd Eia Lerøen.

kake 11 mnd Au H KrF Frp V

Representanter fra Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre feirer 11 mnd studiestøtte sammen med NSOs arbeidsutvalg (foto NSO)

 

 

 

 

Del dette