Du er her: Student.no > Maya Sol Sørgård

Maya Sol Sørgård

Arbeidsutvalget – Leder

Studiested: BI – Handelshøyskolen BI i Oslo

E-post: maya.soergaard@hotmail.com
Telefon: 99294242

Motivasjon for å stille til dette vervet

Alle har forskjellige historier om hvordan vi ble aktive i studentpolitikken. Det var min venninne i Operasjon Dagsverk som for seks år siden dro meg inn i en verden med sakspapirer, seminarer og vedtekter. I årene som kom ballet det på seg med verv i studentpolitikken, politikken og idretten. Jeg elsket det.

I alle verv har jeg erfart mye som jeg tar med meg, men det viktigste jeg har lært er å sette ting i perspektiv. Det er lett å henge seg opp i fagbegreper, tall og rapporter, og mye blir ofte mer teknisk enn nødvendig. For til tross for store verv og roller som har gitt meg mye, som å være Ung Leder under Ungdoms-OL eller konferansier og foredragsholder, så er jobben jeg hadde i kassen på Coop Obs! den som jeg ofte tenker tilbake til. For hvorfor ignorerte han mannen meg da jeg hilste i kassen og sa ha en fin dag, men plutselig uken etter ble så interessert i å høre hva jeg hadde å si i bystyresalen?

Siden har jeg alltid vært bevisst over hvordan jeg skal møte mennesker. Du kan hamstre så mange titler og verv du bare klarer uten å ha peiling, eller aldri hatt noen verv og være ekstremt dyktig. Derfor er jeg opptatt av å høre alle.

Jeg er opptatt av hvorfor han gutten droppet ut av studiene og hvorfor hun jenta ikke møter i forelesninger lengre. Er en forbedring i økonomien alt som skal til? Har du ingen å sitte med? Og hvor kan en egentlig varsle og si at du er bekymret? Det handler om alle historiene til enkeltindividene, og hvordan vi kan endre historien til det bedre.

For det er dette engasjementet mitt handler om. Alle disse enkelthistoriene er grunnlaget for helheten av hva vi skal kjempe for. Og når vi skal ut og kjempe for gjennomslag så er det lett å nettopp henge seg opp i det tekniske, og vanskelig å prate om det som ligger bak. Vi trenger å prate om hvordan studentene har det, på ekte, for å få gjennomslag. Det er jeg klar for å fortsette å gjøre, nå som leder av Norsk Studentorganisasjon.

Med meg som leder får man en leder som evner å se menneskene rundt seg. Det er leders ansvar å få fram det beste i et team, hvor man spiller på hverandres styrker. Dette gjelder ikke bare innad i et arbeidsutvalg, men også i hele organisasjonen. Hvordan kan vi utnytte de organisatoriske styrkene vi har, for eksempel sentralstyret, komiteene, og alle medlemmer, på best mulig måte? I et slikt arbeid er det essensielt å ha god kommunikasjon.

Fordi nettopp kommunikasjon, ord, og å arbeide i team er så ufattelig interessant så studerer jeg Kommunikasjonsledelse. Likevel er teori en ting, og praksis noe annet. Derfor er jeg takknemlig for å først ha fått kursing i idretten, deretter vært leder for flere frivillige grupper, før jeg nå er leder av et arbeidsutvalg hvor vi representerer over 65 000 studenter i det vi gjør. Ledervervet er noe jeg mestrer, og trives i.

I løpet av det neste året, med meg som leder, ønsker jeg at politikere ikke bare skal vite hva som må til for at vi skal ha en god studenthelse, god utdanningskvalitet og et godt læringsmiljø, men hvorfor det er viktig, og hvorfor man må prioritere det. Videre ønsker jeg at NSO skal være for alle, ikke bare de som lever og ånder for sakspapirer. Vi må skape rom for uenighet og diskutere i trygge former. Likevel er det til syvende og sist dere som skaper den beste politikken. Jeg ber om tillit til å lede teamet som skal få gjennomslag for deres ønsker, for deres prioriteringer, og for studentkravet.

Det er over seks år siden venninnen min dro meg inn i studentpolitikken. Siden den gang har jeg fått erfaring fra blant annet å være folkevalgt i kommunen, frivillig i idretten, student ved et offentlig universitet, student ved en privat handelshøyskole, sentralstyremedlem i NSO og som leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus. Engasjementet mitt har vært brennende i alle disse årene, og nå ønsker jeg å få arbeide på fulltid for Norges studenter og vår felles studentbevegelse.

På bakgrunn av dette stiller jeg som leder av Norsk Studentorganisasjon.