Du er her: Student.no > Landsmøtet 2021 > Valg på landsmøtet 2021 > Tori Heitmann Jørgensen – LM 2021

Tori Heitmann Jørgensen – LM 2021

Arbeidsutvalget – Internasjonalt ansvarlig

Studiested: Universitetet i Bergen

Epost: toriheitmann@gmail.com
Telefon: 40043369

Motivasjon for å stille til dette vervet

I over ti år har politikk opptatt meg, hvor nøkkelordene er utdanning, bærekraft og solidaritet. På videregående startet det hele i elevrådet, hvor jeg ble kjent med Elevorganisasjonen i Rogaland. I EOR hadde jeg ulike verv, som fylkesstyremedlem og politisk nestleder. Etter videregående fortsatte engasjementet mitt å vokse, og jeg begynte på en folkehøgskole hvor jeg fikk utforsket global politikk og solidaritet. Da jeg tok fatt på studiene engasjerte jeg meg i det studentkulturen i Bergen hadde å tilby, og deltok i debattkomiteen i Studentersamfunnet. Her utforsket jeg nye politiske spørsmål, skillelinjer og utfordringer, noe som ga mersmak. Etter to år i samfunnet ble jeg en svært deltakende vara i Studentparlamentet ved UiB i et år før jeg stilte til valg som bærekrafts- og likestillingsansvarlig i arbeidsutvalget. Som bærekrafts- og likestillingsansvarlig fikk jeg organisert en arbeidsgruppe på bærekraft, FOKUS:14. Arbeidsgruppen arrangerte vinteren 2020 «Hvordan leve bærekraftig på budsjett?» i anledning Day Zero. I tillegg fikk jeg delta på en bærekraftskonferanse i regi av EUA hvor temaet var energi og klima. Internasjonale samarbeid er en viktig del av løsningen på klimakrisen, da er det selvsagt at vi studenter også er en del i denne samtalen.

Flere universiteter i Norge har de seneste årene tatt del i europeiske universitetsnettverk. Slike nettverk er en nøkkelkomponent for å komme nærmere løsningen. Da UiB ble en del av nettverket, ARQUS, fikk jeg og min daværende leder, Andreas Trohjell, ansvar for å starte opp studentrådet til nettverket. I studentrådet ble bærekraft satt på agendaen, noe som videre ble en gjennomgående faktor i nettverket. I tillegg til bærekraft var internasjonal studentsolidaritet en gjennomgående faktor i vervet. I samarbeid med SAIH og støttekomiteen for Vest-Sahara arrangerte vi et møte om Vest-Sahara og situasjonen for saharawiene. Samarbeidet med SAIH fungerte så godt at jeg likegodt stilte til landsrådet i SAIH. Per dags dato sitter jeg som representant her, i tillegg sitter jeg i SAIHs komité for politisk kampanje.

Jeg tar ikke lett på å stille til dette vervet, dog har jeg innsett at jeg motiveres og engasjeres av internasjonal studentpolitikk. Det å kunne få muligheten til å jobbe med problemstillinger hvor jeg kan gjøre en reell forskjell gir meg en helt sinnssyk drivkraft. Tiden fremover kommer til å fortsette å være krevende for studenter her til lands, men også for studenter utenfor våre grenser. Studentbevegelsen verden rundt har kommet et godt stykke, men har enda en god vei å gå. Med meg som internasjonalt ansvarlig kommer jeg til å sørge for at internasjonal studentpolitikk blir belyst i større grad. Jeg skal gjøre hva jeg kan for at studenters stemmer også blir en naturlig del av de internasjonale samarbeidene. Med dette håper jeg dere også ønsker å ha meg med i studentbevegelsen.